Servan Ott Fotografie: grote zaagbek

Servan Ott Foto 1Servan Ott Foto 2
De winter is een prachtig seizoen voor de vogelaar. Veel vogelsoorten bezoeken dan ons land en met name met de eendensoorten zijn we een stuk rijker. Een fraaie en vrij algemene wintergast van het IJsselmeer is de grote zaagbek, met zijn lengte (58-68cm) de grootste eend van Europa.

Een prachtige eend en een fervent visser, het mannetje met de donkergroene en het vrouwtje met de roodbruine en meer gekuifde kop. Beide een gehaakte snavel met zaagranden die helemaal toegespitst is op het vangen van vis.

Op de foto’s een mannetje met een schele pos en een baarsje, gemaakt in de haven van Enkhuizen. Als ze er zijn, zijn de binnenhavens de beste plekken om ze te fotograferen waar ze dan in groepjes jagen. De vogels zijn vrij schuw, gecamoufleerd vanaf een boot of vanachter beplanting of vanonder camouflage is wel aan te raden

Zou je een keer willen deelnemen aan een vogelfotografie of natuurfotografie workshop?