KNMI: Woensdag zware tot zeer zware windstoten | Westerstorm

imageIn de tweede helft van de nacht trekt een gebied met actieve buien, soms met hagel en onweer, van west naar oost over het land. Lokaal kan er tijdens de buien veel neerslag in korte tijd vallen. De wind draait gedurende de nacht van zuidwest naar west en neemt toe naar krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust, 7-8 Bft, aan het einde van de nacht tijdelijk naar westerstorm, 9 Bft. Bovendien komen er lokaal (zeer) zware windstoten voor tot ongeveer 90 km/uur boven land en aan zee tot ongeveer 110 km/uur. Bij het gebied met actieve buien kunnen vannacht ook landinwaarts plaatselijk en kortdurend zeer zware windstoten tot 110 km/uur voorkomen. De minimumtemperatuur wordt al aan het begin van de nacht bereikt en wordt circa 7°C. Bron KNMI | WS Andijk