Bogra Enkhuizen: Brandstichting = Politie vindt drie brandhaarden

logo-bograEnkhuizen | APB -  In de nacht van maandag op dinsdag is er brand uitgebroken bij uitvaartkistenfabrikant Bogra. Nadat de brand was geblust ontdekte de recherche drie brandhaarden. Uitvaartkisten en haar overnemer Funico worden naar eigen zeggen geconfronteerd met een soort haatcampagne die zou worden gevoerd via roddels en de pers, “…waarbij allerlei onterechte beschuldigingen worden geuit die telkens opnieuw onze integriteit en goede bedoelingen in twijfel trekken”, zo valt te lezen op de website van het bedrijf..

imageVolgens de directie heeft deze campagne de afgelopen nacht een absoluut dieptepunt bereikt door brandstichting in de productiesite in Enkhuizen.  “Er werden niet minder dan 3 brandhaarden aangetroffen met in benzine gedrenkte doeken.”

Dankzij een sprinklerinstallatie is de schade beperkt tot waterschade in de afwerkingsafdeling.

Men ziet wel dat dit tot een zekere verstoring van de normale leveringen kan leiden. “Momenteel is de site immers volledig afgesloten door de politie in het kader van haar onderzoek.  Bovendien is het overgrote deel van de bekledingen en handgrepen beschadigd door water.”

Sinds de overname spannen de 40 Bogra medewerkers gesteund door vele collega’s uit de ganse Funico-groep zich dagelijks in om Bogra Uitvaartkisten een nieuw lange termijn toekomst te geven, vaak tegen de negatieve stroom van commentaren in, aldus de directie. “We zijn er best trots op dat we in de markt elke dag meer het vertrouwen van klanten en leveranciers mogen ervaren.”