Advertenties

Het weer met Oud & Nieuw: Zacht, veel wind en van tijd tot tijd regen

imageHet lijkt erop dat rond de klok van middernacht het droog is in Andijk. Verschillende weermodellen doen die voorspelling. Wat wel een probleem kan zijn voor de vuurwerkliefhebbers is de zuidwestenwind: die neemt overdag geleidelijk wat af, maar neemt gedurende de avond en nacht toe naar (vrij) krachtig boven land en naar hard tot mogelijk stormachtig aan de kust. In de nieuwjaarsnacht is het wisselend bewolkt en kunnen er enkele buien voorkomen, in onze provincie is ook onweer en hagel mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 6 °C.

In de middag trekt een actieve regenzone langzaam van noordwest naar zuidoost over het land. Na passage wordt het in het noordwesten enige tijd droog. In het zuidoosten is het vanochtend meest droog, daar wordt het in de middag en avond regenachtig. In de loop van de avond neemt van het westen uit de kans op enkele buien toe. Met middagtemperaturen van 11 tot lokaal 14°C is het erg zacht. De zuidwestelijke wind is vrij krachtig tot krachtig, langs de kust hard en mogelijk stormachtig met in de westelijke kustgebieden vooral in de ochtend zware windstoten. In de loop van de middag neemt de wind iets af.

Op nieuwjaarsdag kan er nog steeds een enkele bui voorkomen maar is ook de zon af en toe te zien. In de middag raakt het van het zuidwesten uit bewolkt en volgt er regen. Het is nu nog niet duidelijk hoe ver noordelijk de regen komt. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestenwind neemt geleidelijk weer in kracht af en wordt in de middag zuidelijk tot oostelijk. (Bron: KNMI | WSA Andijk)


Het actuele weer in Andijk van 10 uur is: 12,3 °C, ZZW-wind, stormachtig, 8 Bft. De barometer staat 998,8 hPa en blijft gelijk. Tot nu toe is er 0,5 mm aan neerslag.

In de loop van de dag zullen we nog een weerbericht uitbrengen

Advertenties