Advertenties

Vrijdag 29 december kijkavond bij Orion in Streekbospaviljoen

imageKom “gluren” naar de maan bij Orion! Dat kan op de eerstvolgende kijkavond bij Volkssterrenwacht Orion op zaterdag 29 dec.  2017. Publiek is van harte welkom vanaf 19.00 – 22.00 uur aan de Veilingweg 21B in Bovenkarspel. Nog nooit de kraters van de maan gezien van heel dichtbij? Kom deze dan bekijken door de grote telescopen, die bij Orion staan!

Met eigen mobiel of camera kan door bezoekers een foto van de maan gemaakt worden; hoe "cool" is dat?

Op het dakterras van Orion staan  een aantal telescopen opgesteld, waar je bij helder weer doorheen kunt kijken naar o.a. de maan, sterrenhopen zoals de Plejaden en sterrennevels waaronder de Orionnevel en er is uitleg over sterren en sterrenbeelden. Waan je in hogere sferen!!

De avond bestaat uit een boeiend programma:
In het planetarium worden er met een speciale planetariumbeamer prachtige presentaties over heelal en ruimtevaart vertoond en wordt er een overzicht gegeven van de sterrenbeelden. Ook kan er ingezoomd worden op de maan, planeten en de actuele sterrenhemel.

In de expositieruimte is er van alles te zien en te beleven over sterrenkunde, ruimtevaart en geologie (waaronder een mooie collectie meteorieten, mineralen, ammonieten en dino-onderdelen) en er worden o.a. leuke natuurkundige proefjes gedaan over de breking van het licht, statische elektriciteit en magnetisme,; kijken door microscopen en kan er een interactief reisje gemaakt worden door het heelal via het grote touchscreen.

Vrijwilligers van Orion zijn aanwezig om uitleg en informatie te geven. Een bijzondere avond dus voor jong en oud!

De toegang is gratis en er hoeft niet te worden aangemeld van te voren. Voor meer info: 06-48850445 of kijk op http://www.volkssterrenwachtorion.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s