Advertenties

Vasthoudende PvdA: zorgboerderij “de Tulp” mag uitbreiden

image
Zorgboerderij “De Tulp” in Andijk mag uitbreiden met een nachtopvang voor dementerenden. Een PvdA- amendement, mede ondertekend door GL, VVD,CU en PW2010, droeg het college om het bestemmingsplan te wijzigen. Daarbij wordt de agrarische bestemming veranderd in ‘ maatschappelijk- zorgboerderij’.

Het kostte tijdens de laatste raadsvergadering enige overredingskracht om de coalitiepartijen, CDA, D’66 en Gemeentebelangen en ook PWF mee te krijgen. Na een schorsing en aanpassing van het amendement, werd het amendement vervolgens unaniem aangenomen. In mei komt het college met een bestemmingsplanwijziging.

De familie Kamper wil nachtopvang bieden om partners of familie van dementerenden, ook ’s nachts te ontlasten. Aangezien de dementiemonitor aangeeft dat er in de komende jaren een verdrievoudiging van het aantal dementerenden in Medemblik zal zijn, is dit een uitbreiding die erg gewenst is. De PvdA- fractie wenst de familie Kamper veel succes met verdere stappen die moeten leiden tot de zo gewenste nachtopvang.

Verder steunde de PvdA van harte het collegevoorstel om basisscholen bij onverwachte groei, niet gedwongen met 1 groep te laten inwonen bij een andere school. Aanleiding was het verzoek van de Jozefschool in Medemblik. Opvallend geen steun van D’66, VVD, GL en PWF.

image

Advertenties