Advertenties

Zaterdag 23 december: Enkhuizen bij kaarslicht

Op zaterdag 23 december wordt de inmiddels traditionele "Lichtjesavond"  georganiseerd. Om  18.50 uur geeft de stadsomroeper het woord aan burgemeester Jan Baas, waarna een openingsspeech volgt. Hierna kunt u luisteren naar twee blazers, die vanaf de stadhuisstoep spelen. Vervolgens kan de wandeling langs de talrijke lichtjes beginnen.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Kaarsvlammetjes
Tot 21.00 uur zijn alle straatlantaarns in de oude vissersbuurt ‘t  Suud gedoofd en komen de duizenden kaarsvlammetjes pas echt tot zijn recht. Er zijn tal van lichtopstellingen en de bewoners hebben alle kerstversierselen uitbundig uitgestald! Op verschillende locaties zoals het stadhuis, het Wapen van Enkhuizen en de vele kerkjes zijn inloopconcerten, waaraan koren en muziekensembles deelnemen. De winkelstraten zijn feestelijk versierd en rondom de route zijn er volop eet- en drinkgelegenheden.

De route is autovrij en de toegang is gratis. Parkeren is mogelijk achter het station en bij recreatieoord Enkhuizer Zand, beide op loopafstand van het evenement

Advertenties