Advertenties

KNMI: Code Oranje – Op uitgebreide schaal gladheid door bevriezing.

imageGevaar voor gladheid. Grote risico’s voor weggebruikers. Pas uw rij- en reisgedrag aan. Houd rekening met langere reistijden op de weg en in het openbaar vervoer. Volg weerberichten en waarschuwingen.

0900 uur – De A7 Zaandam richting Den Oever, tussen Purmerend-Noord en Hoorn-Noord is dicht vanwege gladheid – er moet eerst gestrooid worden

In het noorden en oosten komt op uitgebreide schaal gladheid voor door bevriezing van natte weggedeelten. Elders is er lokaal gladheid. De gladheid zal aan het einde van de ochtend weer verdwijnen. Bron KNMI

In de ochtend lokaal gladheid, vanaf de avond bewolkt en regen

In de ochtend is er het lokaal glad. In het midden en oosten van het land komt eerst nog plaatselijk een mistbank voor. Overdag zijn er perioden met zon en is er kans op een enkele bui. In de loop van de middag raakt het van het westen uit bewolkt en in de avond gaat het regenen, in het uiterste oosten van het land kan de neerslag aanvankelijk in de vorm van natte sneeuw vallen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 3°C in het oosten tot 7°C aan zee. De wind komt uit richtingen tussen noordwest aan zee en zuidwest landinwaarts en is zwak tot matig. Geleidelijk wordt de wind overal zuidwest. In de avond neemt de wind aan de kust toe naar krachtig.

Komende nacht valt er in het gehele land regen, aan het begin van de nacht is in het uiterste oosten nog natte sneeuw mogelijk. In de loop van de nacht trekt het neerslaggebied oostwaarts weg waarna het deels opklaart. Wel kan er dan alsnog een enkele bui voorkomen in de kustprovincies. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt en ligt tussen 1°C in het uiterste oosten en 5°C aan de kust. In de loop van de nacht bereikt zachtere lucht ons land en lopen de temperaturen langzaam weer op. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee krachtig en draait in de loop van de nacht naar het noordwesten.

Morgen overdag zijn er wolkenvelden aanwezig, maar de zon schijnt ook af en toe. Er komen tevens enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is noordwestelijk, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs de kust en op het IJsselmeer. In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk af en wordt overal matig van kracht. (Bron: KNMI)

Advertenties