Advertenties

Politie zoekt getuigen overval Venhuizen | Hennepplantage opgerold | Net gerooid

politieberichten2Venhuizen – Op maandagavond werd een supermarkt aan de Twijver overvallen door twee mannen. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Rond sluitingstijd, 20.00 uur, kwamen twee mannen de winkel binnen. Op dat moment was er alleen nog personeel in de supermarkt. Een van de mannen haalde iets tevoorschijn dat leek op een vuurwapen. Het duo dwong het personeel naar de kluis te gaan.

De slachtoffers moesten het geld uit de kluis afgeven en daarna moesten zij hetzelfde doen met het geld uit de kassa´s. Hierna verlieten de twee mannen de supermarkt in onbekende richting. Het personeel kon alleen aangeven dat de mannen rond de 20 jaar oud waren en gezicht bedekkende kleding droegen. Er raakte niemand gewond bij de overval.
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over deze overval? Heeft u vlak voor of na de overval misschien iets gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M.) 0800-7000.

Hennepplantage opgerold

Hoorn – Op dinsdagmorgen deed de politie onderzoek in een woning aan de Zesstedenweg in Grootebroek. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De 38-jarige bewoner en een 32-jarige vrouw (zonder bekend adres) werden aangehouden.

Al eerder had de politie melding gekregen dat verdachte personen bij het huis bezig waren. Een warmtemeting gaf aan dat delen van het pand extra warmte uitstraalden.

Inde woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met daarin 118 (honderdachttien) planten. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

De politie nam de planten en de benodigde apparatuur (lampen, filters e.d.) in beslag.

De verdachten zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Net gerooid

Hoorn – Op dinsdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Weidemolen in Hoorn. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen. De planten bleken net te zijn gerooid.

De politie kwam de kwekerij op het spoor naar aanleiding van een melding. In de woning vond de politie een ruimte die ingericht was als kwekerij. Hier werden de restanten van 356 (driehonderdzesenvijftig) planten gevonden. De hennep bleek al te zijn geoogst.

De politie nam de apparatuur (lampen, filters en) in beslag. Bij onderzoek bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom.

De bewoner van het pand wordt uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Advertenties