Advertenties

KNMI: Code Oranje wegens grootschalige gladheid door sneeuwval

imageIn de loop van de ochtend vanuit het zuiden sneeuw

Vanaf het einde van de ochtend is code oranje van kracht wegens grootschalige gladheid door sneeuwval. Van het zuiden uit gaat het gedurende de ochtend en middag overal sneeuwen. In het noorden gebeurt dit als laatst.
Op veel plaatsen valt vandaag 5-10 cm, vooral in een strook van Zeeland via het midden naar Overijssel lokaal mogelijk 10-15 cm.
In een deel van Limburg gaat de sneeuw vanmiddag tijdelijk over in regen.

In de tweede helft van de avond trekt de sneeuw oostwaarts, waarbij het ook in Limburg weer gaat sneeuwen. Vannacht wordt het droog, maar blijft er kans op gladheid bestaan door sneeuwresten en bevriezing.

Bekijk hier het actuele weer

Advertenties