Advertenties

KNMI: Code Geel – Wisselend bewolkt en van het noorden uit (winterse) buien

imageHet is wisselend bewolkt en aanvankelijk droog, gedurende de nacht neemt de kans op winterse buien van het noorden uit toe. Tijdens en vlak na een hagelbui is plaatselijk kortdurende gladheid mogelijk. De minima komen uit op ongeveer 3°C. De westelijke wind is boven land overwegend matig, aan zee krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Langs de kust kunnen bij buien windstoten rond 75 km/uur voorkomen.

Overdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en zijn er van tijd tot tijd (pittige) winterse buien. Daarbij kan onweer, hagel en natte sneeuw voorkomen.

Vooral in de ochtend is plaatselijk kortstondig gladheid mogelijk. In de avond neemt in het uiterste oosten en zuidoosten de kans op droge sneeuw toe en kan er op meer plaatsen gladheid optreden. De westenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Langs de kust kunnen bij buien windstoten rond 75 km/uur voorkomen. Het wordt ’s middags niet veel warmer dan een graad of 4, aan zee rond 6°C.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en komen er winterse buien voor, in de kustprovincies mogelijk met onweer. Vooral in het oosten en zuidoosten kan het lokaal glad worden door winterse neerslag of bevriezing van natte weggedeelten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt dieper landinwaarts tot 4°C vlak aan zee. De westelijke wind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Zaterdag overdag schijnt de zon af en toe en komen er noord van de grote rivieren talrijke winterse buien voor. In het zuidwesten en uiterste zuiden blijft het overwegend droog. De middagtemperatuur komt landinwaarts rond 4°C uit, aan zee rond 6°C. De wind is westelijk en matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig. (Bron: KNMI)

Het actuele weer vindt u hier!

Advertenties