Advertenties

Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast bijna operationeel in Andijk

DDS 17 07 0783 19 17941
Andijk | APB – De KPN-zendmast aan de Kleiakker in Andijk lijkt bijna operatoneel te zijn. Dat meldt de Dorpsraad Andijk vandaag. “Het ziet er naar uit dat de laatste puntjes op de i worden gezet om de zendmast in bedrijf te krijgen. Zo wordt vandaag een glasvezelkabel ingegraven langs de Kleiakker en dan is het dat het nog aangesloten moet worden op de zendmast om dan de schakelaar op “AAN” te zetten!”, vertelt Gerrit van Keulen van de dorpsraad. Ook de zenders zitten op de mast en zijn er allerlei kasten aangebracht op het plateau en kabels getrokken in de mast.

DDS 17 07 0783 19 17939
“Als het meezit dan werkt die mast nog voor de jaarwisseling. Uiteraard blijven we het heel nauwkeurig volgen want dit moet na 5 jaar wel eens afgelopen zijn!” De dorpsraad denkt dat op het moment dat de zendmast in gebruik wordt genomen nog alleen maar de KPN-abonnees daar profijt van hebben. “Het is een mast van KPN. Met wie zij zaken doen zoals over de verhuur van een plaats in de mast aan een andere provider is niet iets waar wij als dorpsraad iets over kunnen zeggen. En dat gaan we ook niet doen.  We hebben destijds alle gangbare providers aangeschreven dat het ontvangst in Andijk zeer slecht is en de uitkomst daarvan is dat er nu een zendmast staat die binnenkort eindelijk in bedrijf wordt genomen!”DDS 17 07 0783 19 17940
Klanten van andere providers dan KPN doen er goed aan constant aan de bel te trekken bij de klantenservice van hun provider, maar ook om geld terug te vragen van het abonnement want men kan geen optimaal gebruik maken van het mobiele netwerk. “Wij hebben als dorpsraad constant aan de bel getrokken, bij de gemeente, bij KPN, bij de Tweede Kamer en bij de minister van Economische zaken. En als wij het bij één keer klagen zouden hebben gelaten dan stond er nu nog geen mast. Dat moet intussen wel duidelijk zijn!”

Op welk dag de zender in bedrijf wordt gesteld is nog niet bekend: “KPN heeft toegezegd dat het dit jaar zou gebeuren…”, aldus de dorpsraad, “we hebben nog ruim drie weken te gaan…!”

Foto’s © Dorpsraad Andijk \ C.A.P. Andijk

Afbeelding1

Advertenties

3 Reacties

 1. De antenne’s zitten op de mast en de zendontvangers zitten in de kasten beneden. Wordt tijd dat ze heel Andijk voorzien van glasvezel.

  Liked by 1 persoon

 2. De leden van de dorpsraad Andijk gebruiken zelf zeker KPN?
  Ik bedoel als dat werkt zijn jullie klaar, sorry hoor maar toen ik was schreef geen ontvangst te hebben van Vodafone vroegen jullie meteen of ik de correspondentie tussen Vodafone en mij te mogen gebruiken bij de gemeente enz.
  Was goed omdat we dan straks allemaal eindelijk gebruik konden maken van mobiel bellen.
  Ik heb mijn mails dat ik korting kreeg en geen ontvangst heb dat ze dat in mail toegaven allemaal doorgestuurd zodat jullie dan sterker zouden staan bij de betreffende instanties.
  Ik heb zelfs na telefonisch contact met iemand van de Dorpsraad gezegd dat ik blij was dat ik kon helpen en de tijd die ik er in stak dan straks beloond werd met bereik.
  Wij hebben het hier in huis gehad dat er een ambulance gebeld moest worden dat de huisarts buiten rond liep om bereik te hebben. Dus ik heb er ook hard mijn best voor gedaan en het is allemaal gebruikt en bedankt?
  Sorry ik voel me gewoon gebruikt en zal een volgende x zeker 2x nadenken voordat mijn mail of informatie laat gebruiken en er tijd insteek.

  Like

  • Wat dacht u van Vodafone?

   In de regel wordt de zendmast – naar goed gebruik – gedeeld met andere providers. Men kan niet van een dorpsraad verwachten dat het gaat bepalen welke providers er allemaal in de zendmast moeten ‘hangen’. De dorpsraad heeft bij de grote providers aangegeven dat er sprake is van slecht bereik. En zoals in het artikel staat is de uitkomst daarvan én door het aanhoudend rappelleren, dat er een zendmast komt (en inmiddels staat). Wat die zendmast allemaal kan en doet is nog niet bekend. Voor hetzelfde geld worden ook andere providers bediend. Iedereen, ook KPN-abonnees, moet nog even afwachten hoe of wat de zendmast gaat doen. Uw conclusies lijken voorbarig!

   Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.