Advertenties

IVN West-Friesland: Tropische vogels

image

Kees Vlaar vertelt op zondag 10 december over zijn boeiende vogelhobby bij IVN West-Friesland in de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen. Vanaf 14.00 uur houdt hij een inloopmiddag met kleine vogelshow van ongeveer 10 soorten vogels. Onder andere de Magellaansijs, Kapoetsensijs, Roodkop papagaaiamadine, Binsenastrilde Spitstaartamadine, Zeebravink, Goulds en nog een paar verschillende soorten. De meeste van deze soorten komen van oorsprong uit Australië.

Tijdens een beamerpresentatie wordt er informatie gegeven over huisvesting, verzorging, voedsel, broed, levensduur en herkomst van tropische vogels. Verder wordt aandacht besteed aan insecten-, vruchtetende- en nectarzuigende tropische vogels.

image
Vogels zijn wereldwijd populaire huisdieren die een lange geschiedenis kent. De vogelaar kan hier veel voldoening en plezier aan beleven, mits de vogels het naar hun zin hebben en dagelijks verzorging krijgen. Vers drinkwater en voldoende voer is een noodzaak. En als vogels zich thuis voelen is zang meestal het plezierige gevolg.

Foto jonge Magellaansijsjes: Kees Vlaar
Foto Kapoetsensijs (internet)  aangeleverd door Toos Brink

Advertenties