Advertenties
  Advertenties
 • Statistieken...

  • 1,954,113 Bezoekers
 • Agenda Andijk e.o.

  • Oud papier 24 februari, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 10 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 24 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Westfriezendag 5 september, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Bekijk het artikel Op deze dag steken West-Friezen de vlag uit!
  • Werelddierendag 4 oktober, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Een dag waarop de dieren in en buiten het huis centraal staan.
  • Andijk, sinds 1811 21 oktober, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Meer informatie over Andijk Tijdens de Franse bezetting werd Andijk bij keizerlijk decreet van 21 oktober 1811 een zelfstandige gemeente. Dat ging in op 1 januari 1812.
 • Buienradar

 • Volg de Dorpsraad Andijk op Twitter

 • Politie NH-N op Twitter

 • Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

 • VID Verkeerinfo

 • NHD West-Friesland

 • Reacties…

  James van der Gulik op Raadgevend referendum Wet Inli…
  Marijke Aker op Volle zaal tijdens Andijker Po…
  brianbonckaertfotogr… op Servan Ott Fotografie: Drietee…
  Andijker Nieuws Net… op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  Cees op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  E.Hoogeveen op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  noa belle op Jongetje om het leven gekomen…
  Anita op iPhone verloren op de Dij…
  James van der Gulik op Moeten we bang zijn voor de…
  𝕥𝕙𝕖𝕠 𝕙𝕖𝕣𝕓𝕠𝕥𝕤 👋 𝕥𝕙𝕖 𝕧… op Vrijwilligers gezocht voor het…
  𝕥𝕙𝕖𝕠 𝕙𝕖𝕣𝕓𝕠𝕥𝕤 👋 𝕥𝕙𝕖 𝕧… op Vrijwilligers gezocht voor het…
  Cees op Raadscommissie buigt zich vana…
  James van der Gulik op Enquête Hoogheemraadscha…
  Eef op GSM-mast geplaatst aan de Klei…
  James van der Gulik op Oplossing gemeente defecte str…
 • wordpress com stats
 • Voor uw smartphone

 • APB Andijker Nieuws on Twitter Counter.com
 • West-Friesland

  Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lutjebroek, Medemblik, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Opmeer, Oudendijk, Spanbroek, Ursem, Venhuizen, Wervershoof, Westwoud, Wognum, Zwaag, Aartswoud, Lambertschaag, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spierdijk, Twisk, Wadway, Wijdenes, Zuidermeer, Zwaagdijk, Zwaagdijk Oost, Zwaagdijk West
 • IP address
 • Flag Counter
 • Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

  Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

 • Rechten & Cookies

  © Alle rechten voorbehouden.

  Andijker Persbureau (APB) en Andijker Nieuws Net, 2009 - 2016. Nieuws van, over Andijk, over of door Andijkers en uit de (wijde) omgeving. Nieuws van alle dag.

  Cookies

  Deze website (Wordpress e.a.) gebruikt cookies voor analytische doeleinden: om het gebruik van deze website te analyseren. Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers deze site bezoeken en welke berichten er worden gelezen. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

  Disclaimer

 • IOITL

 • Flag Counter
 • Advertenties

Gezocht! Ervaringsdeskundigen / betrokken inwoners om toegankelijkheid te verbeteren

GWT Logo met naam
Binnen de gemeente Medemblik willen we een werkgroep ‘toegankelijkheid’ opzetten. Hiervoor zoeken wij nog steeds een aantal ervaringsdeskundigen en/of betrokken inwoners die de toegankelijkheid willen beoordelen binnen de woonkernen.

Ontstaan werkgroep
Gemeenten zijn sinds 1 januari 2017 verplicht om aan de wettelijke toegankelijkheidsnorm te voldoen. Deze norm komt voort uit het Verdrag voor de rechten van personen met een handicap. De ambitie van het Verdrag is een samenleving waaraan iedereen, dus ook mensen met een beperking, volwaardig kan deelnemen. Vorig jaar zijn er afspraken gemaakt met de gemeenteraad om de toegankelijkheid in kaart te brengen. Daarvoor is Andijk gekozen als pilot. Inmiddels zijn de bevindingen van dit onderzoek aan de gemeente Medemblik aangeboden voor verdere afhandeling daarvan. Maar daarmee is het werk nog niet gedaan!

Toegankelijkheid in de gemeente Medemblik
Bij het toetsen van de toegankelijkheid kunt u denken aan  een te hoge stoeprand of een te diepe goot op straat, lof aan lantaarnpalen die in het midden van de stoep staan waardoor iemand er met een rollator of kinderwagen niet langs kan of dat een invalidetoilet gebruikt wordt als opslagplaats, een brievenbus die onbereikbaar is en een onverlichte toegang tot een stembureau. Zo zijn er nog meer obstakels die de toegankelijkheid kunnen belemmeren voor mensen met een beperking.
Maar ook toegankelijkheid van schriftelijke informatie, zoals websites, gemeentenieuws in de kranten en brieven aan inwoners valt hieronder.

Meer informatie
Heeft u interesse? En woont u in het werkgebied van de werkgroep? Neem dan voor meer informatie contact op met de Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid Medemblik via tel. 06 538 70 258 (bij voorkeur ’s middags) of via gwtmedemblik@gmail.com. Of per post: GWT Medemblik, Postbus 67, 1619 ZH Andijk

Zelf een klacht?
Heeft u zelf een klacht over toegankelijkheid binnen de gemeente Medemblik dan kunt u deze contactgegevens

Advertenties