Advertenties

Jongetje om het leven gekomen bij ernstig ongeval Andijk

DDS 17 07 0783 19 130 
Aan de Middenweg heeft zich vanmiddag een zeer ernstig ongeval voorgedaan waarbij een jongetje (6) om het leven is gekomen. Dat meldt de politie op Twitter.

image

De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het tragische ongeval. Naar verluidt wilde het jongetje oversteken. De bestuurder van de auto is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De Middenweg is ter plaatse afgezet voor al het verkeer.

Naast ambulancediensten werden ook de brandweerkorpsen van Andijk en Stede Broec ingezet m hulp te verlenen. Ook een traumahelikopter uit Amsterdam kwam ter plaatse. De hulp mocht echter niet baten, het jongetje overleed aan zijn verwondingen.

DDS 17 07 0783 19 131

 • Om 13:03 uur werd de eerste melding gedaan en een ambulance ingeroepen;
 • Om 13:04 uur werd een traumaheli ingeroepen vanuit VU Medisch Centrum Amsterdam en is inmiddels gearriveerd
 • Om 13:05 uur werd de brandweerkorps van Andijk ingeroepen voor het assisteren, aldus de melding;
 • Om 13:12 uur werd de brandweerkorps van Stede Broec ingeroepen voor het overnemen van de assistentie door het Andijker brandweerkorps.

imageOm later goed onderzoek te kunnen doen naar de oorzaak en toedracht van het ongeval werd op de plaats van het ongeval relevante informatie vastgelegd door de Verkeersongevallenanalyse (VOA). Het gaat hierbij onder andere om remsporen, krassporen, voertuig- en slachtofferposities. Deze worden gemarkeerd met spuitverf of krijt. De ongevalsplaats wordt daarna fotogrammetrisch vastgelegd en of ingemeten. Bij fotogrammetrie worden overzichtsfoto’s van hun perspectief ontdaan  waardoor ze bemeetbaar, controleerbaar en reproduceerbaar zijn. Van het betrokken voertuig wordt de technische staat onderzocht, de schade vastgelegd en bijvoorbeeld on-board diagnostics-informatie ingewonnen.

Advertenties

Eén reactie

 1. zo zo zo zo erg wat er is gebeurd ik vind het heel stom en zielig voor zijn ouders en broertjes en zusjes😧😢🙇🙏
  heel heel veel sterkte💪:'(
  groetjes Noa Belle

  Like

Reacties zijn gesloten.