Advertenties

Zwammen in het herfstbos

image
Zin een speurtocht naar paddenstoelen op zondag 12 november? Kom dan om 14.00 uur bij IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen. Ga samen met de IVN gidsen het Streekbos in en ontdek met de (klein)kinderen allerlei soorten.

Vooral in het najaar steken ze overal hun hoedjes boven de grond en ze ruiken naar herfst. Soms kan je met de sporen schrijven, het is net inkt. We hebben het over de paddenstoel. Pluk ze niet en geniet van de wonderlijkste vormen en kleuren.

Wist je…dat je een paddenstoel het beste met een spiegeltje bekijkt? Dan kan je de onderkant zien zonder hem te beschadigen. Er zijn er met gaatjes, buisjes, lamellen en ze hebben soms grappige namen zoals Groene glibberzwam, Plooirokje, Fopzwam of Klontjestrilzwam. Maar helaas, de mooie (giftige) rode vliegenzwam komt hier niet voor, dat is een liefhebber van zand- of veengronden.

Gratis paddenstoelenpakket Ook in je eigen omgeving kun je een heleboel paddenstoelen vinden, dus ga op zoek! Met herfstpakket van IVN, met een handig loepje, spiegeltje, paddenstoelengidsje en -zoekkaart, weet je vast een heleboel paddenstoelen te vinden. Word je lid van IVN? Dan ontvang je het Herfstpakket paddenstoelen of de Champignon kweekset t.w.v. € 14,95 gratis. Met een lidmaatschap help je IVN om nog veel meer kinderen en natuurbeschermers van de toekomst te bereiken en zorg je samen voor de natuur van morgen. Zie www.ivn.nl

Fotobijlage IVN poster: Vliegenzwam

Advertenties