Advertenties

Getuigenoproep aanrijding Wervershoof | Man op slooptour door Enkhuizen | Jongen opgepakt na straatroof in Hoorn | Veel hardrijders en hoge snelheden op Hoornseweg

Wervershoof – Een 28-jarige automobiliste uit Medemblik raakte zaterdagmiddag gewond bij een ongeval op de Markerwaardweg.

De politie kreeg rond 14.30 uur melding van een eenzijdige aanrijding. Ter plaatse bleek dat een auto tegen een boom was gebotst en dat de 28-jarige bestuurster uit Medemblik bekneld zat. Zij was wel aanspreekbaar maar had last van haar benen en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd.

Zij werd naar het ziekenhuis overgebracht. De 38-jarige passagiere was snel uit het voertuig en werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Zij had een gebroken borstbeen.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie in Hoorn op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Jongen opgepakt na straatroof in Hoorn

Hoorn – Een 17-jarige jongen uit Hoorn is vrijdagavond rond 22.00 uur aangehouden na een straatroof op de Ramen in Hoorn. Een groepje jongens dwongen een 16-jarige jongen uit Hoorn zijn persoonlijke eigendommen af te geven.

Agenten waren na een melding snel op de locatie en kregen de groep in het vizier. Direct namen de verdachten de benen. Agenten wisten een verdachte aan te houden. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Getuigen geweest van het incident of meer informatie? Bel dan 0900-8844.

Man op slooptour door Enkhuizen

Enkhuizen – Een 42-jarige man uit Enkhuizen is vrijdag rond 02.00 uur aangehouden na een reeks vernielingen. Dit gebeurde in de omgeving van het Venedie.

Daar werd onder meer een pinautomaat onder handen genomen. Ook een fiets en een reclamebord moesten het ontgelden. Agenten troffen de man in de omgeving aan en hebben de Enkhuizer aangehouden. Waarom de man de vernielingen heeft gepleegd is niet bekend. De man zit vast voor verhoor.

Vernieling toegangspoortje

Hoorn – Op donderdagmorgen hield de politie een 23-jarige man aan op het perron van het NS-station aan het Stationsplein in Hoorn.

Omstreeks 11.35 uur kreeg de politie melding dat een agressieve man de toegangspoortjes naar het perron had open getrapt en nu op het perron op de trein zat te wachten.

Ter plaatse trof de politie de man aan. Hij gedroeg zich agressief en bedreigde de politiemensen. Ook schold hij hen uit. Uiteindelijk moest de politie pepperspray gebruiken om de man te kunnen aanhouden.

De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Veel hardrijders en hoge snelheden op Hoornseweg

Wognum – Dinsdagavond heeft de politie tijdens een controle op de Hoornseweg (50 km) een hoogste snelheid gemeten van 98 km per uur. Tussen 16:45 en 19:19 uur hielden 214 van de 1.418 bestuurders zich niet aan de snelheidslimiet.

Opvallend was het hoge overtredingspercentage van 15%. Dit is twee keer zo hoog als bij eerder gehouden controles op de N302. De meeste overtreders krijgen binnenkort een boete thuisgestuurd. En de achttien bestuurders die meer dan 30 km per uur te hard reden, zullen bericht krijgen van de officier van justitie.
Op de Hoornseweg wordt het verkeer op dit moment omgeleid waardoor het verkeer naar Wognum enkele kilometers moet omrijden via Oostergouw/Zwaagmergouw.

Overval op woning

Hoorn – De politie heeft zondagavond iets na 23.00 uur, drie jongens (15, 16 en 17 jaar) allen afkomstig uit Hoorn, aangehouden. Zij worden er van verdacht dat ze een woning aan het Dvorakhof wilden overvallen.

Twee in het donker geklede jongens belden rond 23.00 uur bij de woning aan. De bewoner heeft de jongens zelf de deur uitgewerkt en ze zijn dan ook niet binnen geweest. Zij gingen ervandoor waarna een zoekactie is gestart. Hierbij is een hondengeleider ingezet en een Burgernetactie opgestart. Diverse agenten hebben in de buurt gezocht waarna zij de drie verdachten in de omgeving vonden. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Advertenties