Advertenties
  Advertenties
 • Statistieken...

  • 1,954,114 Bezoekers
 • Agenda Andijk e.o.

  • Oud papier 24 februari, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 10 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 24 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Westfriezendag 5 september, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Bekijk het artikel Op deze dag steken West-Friezen de vlag uit!
  • Werelddierendag 4 oktober, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Een dag waarop de dieren in en buiten het huis centraal staan.
  • Andijk, sinds 1811 21 oktober, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Meer informatie over Andijk Tijdens de Franse bezetting werd Andijk bij keizerlijk decreet van 21 oktober 1811 een zelfstandige gemeente. Dat ging in op 1 januari 1812.
 • Buienradar

 • Volg de Dorpsraad Andijk op Twitter

 • Politie NH-N op Twitter

 • Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

 • VID Verkeerinfo

 • NHD West-Friesland

 • Reacties…

  James van der Gulik op Raadgevend referendum Wet Inli…
  Marijke Aker op Volle zaal tijdens Andijker Po…
  brianbonckaertfotogr… op Servan Ott Fotografie: Drietee…
  Andijker Nieuws Net… op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  Cees op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  E.Hoogeveen op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  noa belle op Jongetje om het leven gekomen…
  Anita op iPhone verloren op de Dij…
  James van der Gulik op Moeten we bang zijn voor de…
  𝕥𝕙𝕖𝕠 𝕙𝕖𝕣𝕓𝕠𝕥𝕤 👋 𝕥𝕙𝕖 𝕧… op Vrijwilligers gezocht voor het…
  𝕥𝕙𝕖𝕠 𝕙𝕖𝕣𝕓𝕠𝕥𝕤 👋 𝕥𝕙𝕖 𝕧… op Vrijwilligers gezocht voor het…
  Cees op Raadscommissie buigt zich vana…
  James van der Gulik op Enquête Hoogheemraadscha…
  Eef op GSM-mast geplaatst aan de Klei…
  James van der Gulik op Oplossing gemeente defecte str…
 • wordpress com stats
 • Voor uw smartphone

 • APB Andijker Nieuws on Twitter Counter.com
 • West-Friesland

  Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lutjebroek, Medemblik, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Opmeer, Oudendijk, Spanbroek, Ursem, Venhuizen, Wervershoof, Westwoud, Wognum, Zwaag, Aartswoud, Lambertschaag, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spierdijk, Twisk, Wadway, Wijdenes, Zuidermeer, Zwaagdijk, Zwaagdijk Oost, Zwaagdijk West
 • IP address
 • Flag Counter
 • Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

  Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

 • Rechten & Cookies

  © Alle rechten voorbehouden.

  Andijker Persbureau (APB) en Andijker Nieuws Net, 2009 - 2016. Nieuws van, over Andijk, over of door Andijkers en uit de (wijde) omgeving. Nieuws van alle dag.

  Cookies

  Deze website (Wordpress e.a.) gebruikt cookies voor analytische doeleinden: om het gebruik van deze website te analyseren. Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers deze site bezoeken en welke berichten er worden gelezen. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

  Disclaimer

 • IOITL

 • Flag Counter
 • Advertenties

OVW Café 9 november: presentatie Jack en Angeline Koopman, Ceres Agrar – Agrarisch ondernemen met Westfries boerenverstand

image

Op 9 november nemen Jack en Angeline Koopman u mee op een agrarische ondernemersreis door de tijd en de wereld. Een avontuur dat ruim 100 jaar geleden begon in Wervershoof en het echtpaar via Duitse, Russische, en Amerikaanse bodem weer terugbracht naar de Westfriese klei.

Jack is de vierde generatie in het boerenbedrijf. Vanuit de Westfriese klei verhuisde hij met zijn vrouw en zakelijk partner Angeline naar Duitsland . Zij richtten twee melkveehouderijen op, starten een boerenbedrijf in Rusland en de VS en kregen drie dochters. In 2010 verhuisde het gezin naar Kansas

Landbouwkennis delen

‘In Duitsland waren de kansen voor groei veel groter dan in Nederland. Van daaruit keken we nog verder over de grens. We brachten onze Nederlandse landbouwkennis naar Rusland en de VS en deden als ondernemers én als gezin een schat aan ervaring op. Altijd met de intentie terug te keren naar onze roots. Sinds 2013 wonen we weer in Wervershoof. ‘

Melkvee, akkerbouw en energie

Naast melkvee en akkerbouw haalt Ceres Agrar energie uit mest waarmee 450 huishoudens van electriciteit worden voorzien. Het echtpaar onderneemt breed. Internationaal ondernemen bracht hen naast economische groei, een schat aan kennis van cultuur en geschiedenis. ‘Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Voor onszelf, onze kinderen én onze medewerkers. We zijn nooit uitgeleerd en juist dat maakt ondernemen zo leuk.’

Internationaal, regionaal en lokaal

Met vestigingen in Duitsland, Wervershoof en Flevoland ‘boert’ het echtpaar goed. Gedreven door passie voor het product, innovatieve ontwikkelingen en kansen binnen een duurzame, circulaire economie. Naast de internationale groei hechten zij ook aan een duidelijk zichtbare regionale en lokale identiteit.

‘Wij leveren onze melk aan Friesland Campina. Met de eindgebruiker hebben we geen contact. Dat is wel eens jammer. Wie weet brengen we de dorpswinkel ooit weer terug. Met heerlijke kazen en zuivelproducten. Gewoon aan de Dorpsstraat.’ De tijd zal het leren.

Presentatie en netwerken

Maak op 9 november kennis met Jack en Angeline en ontdek de veelzijdigheid van het moderne boeren ondernemerschap. Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u genieten van het buffet. Graag tot ziens!

Café Restaurant ’t Fortuin, Dorpsstraat 190, 1693 AK Wervershoof

Voor meer informatie: www.ovw.nl

Advertenties