Advertenties

Vogeltrek in het Egboetswater

image
Vroeg in de morgen is over het algemeen de beste tijd om trekvogels te zien. Daarom organiseert IVN West-Friesland op zondagmorgen 15 oktober een wandeling om 9.00 uur. Verzamelpunt voor grotere kinderen en volwassenen is het Egboetje, Liederik 15, 1678 JC Oostwoud, afslag Hauwert. Trek laarzen want aan het gras kan nog nat zijn.

Herfst is bessen- en rozenbotteltijd. De hoeveelheid verschilt van jaar tot jaar, net
zoals de vogels die ervan leven: Groenlingen, putters, merels, lijsters, kramsvogels. Langs de kustlijn zie je deze periode vaak een grote groep goudplevieren op doortrek. Tegen de avond zoeken ze een slaapplaats op grasland. Ook zaadeters zoals vinken en sijsjes trekken vaak in groepjes. En met een beetje geluk is een spreeuwenvlucht te zien in de lucht, een spectaculair gezicht dat hoort bij de herfst!

Foto Puttertje, een zaadeter: Toos Brink

Advertenties