Advertenties

Man aangehouden na conflict | Snorfietser onder invloed | Getuigen gezocht van straatroof | Auto en gereedschap gestolen bij inbraak

Lutjebroek – De politie heeft zondagochtend een 18-jarige man uit Hem aangehouden nadat hij een leeftijdsgenoot uit Hoogkarspel in zijn arm had gestoken met een mes. Dit gebeurde rond 02.45 uur op de Pieter Janszoon Jongstraat.

Toen de politie arriveerde probeerde de verdachte te vluchten door op een schuur te klimmen, maar de agenten konden hem eraf praten. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Het slachtoffer ging op advies van ambulancepersoneel naar de huisartsenpost.

Snorfietser onder invloed

Hoorn – Een bestuurder van een snorfiets werd zaterdag rond 03.20 uur gecontroleerd op het Kerkplein in Hoorn. Op straat blies de 46-jarige man uit Enkhuizen een ‘F’.

Op het bureau blies de man 495 ug/l (ruim twee keer teveel). Ook bleek de drankrijder niet in het bezit van een geld rijbewijs.

Getuigen gezocht van straatroof

Blokker – een 17-jarig meisje uit Hoorn is zaterdagavond het slachtoffer geworden van een straatroof. Dit gebeurde rond 22.30 uur op de Westerblokker.

Het meisje fietste over de Westerblokker toen er ineens een jongen naast haar kwam fietsen. De jongen pakte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en richtte deze op het slachtoffer. Het meisje moest haar telefoon afgeven wat zij ook deed. Het slachtoffer zag tijdens het afgeven van haar telefoon nog een ander jongen achter haar fietsen die mogelijk ook een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich droeg. De Hoornse gaf het volgende signalement op van haar belager;
-Maximaal 18 jaar oud
-Tussen de 1,75 en 1,80 meter lang
-Slank postuur
-Blank
-Zwart gekleed
-Doekje voor de mond
-Zwart petje.
Heeft u iets gezien dat met dit incident te maken kan hebben, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Auto en gereedschap gestolen bij inbraak

Medemblik – In een bedrijfspand aan de Ambachtsweg in Medemblik is tussen zondag 14.00 uur en maandagochtend rond 07.00 uur ingebroken. Bij de inbraak werd onder meer een bedrijfswagen van een schildersbedrijf buit gemaakt.

Daarnaast werden er diverse gereedschappen buit gemaakt. Het gaat om onder meer schuurmachines en stofzuigers. Ook zijn er blikken verf weggenomen. De dader(s) wisten het pand binnen te komen door ramen te vernielen. Getuigen en / of mensen met informatie kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Advertenties