Advertenties
  Advertenties
 • Statistieken...

  • 1,961,795 Bezoekers
 • Buienradar

 • Agenda Andijk e.o.

  • Oud papier 24 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 7 april, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 21 april, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Westfriezendag 5 september, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Bekijk het artikel Op deze dag steken West-Friezen de vlag uit!
 • Volg de Dorpsraad Andijk op Twitter

 • Politie NH-N op Twitter

 • Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

 • VID Verkeerinfo

 • NHD West-Friesland

 • Reacties…

  James van der Gulik op Wat mogen Andijkers van PvdA M…
  James van der Gulik op Wat mogen Andijkers van PvdA M…
  Ruud op Wat mogen Andijkers van D66 Me…
  James van der Gulik op Doe mee aan Stille Tocht in An…
  De Scootmobielspecia… op Wijziging cultuurbeleid gemeen…
  De Scootmobielspecia… op Hulp aan ouderen of zieken bij…
  James van der Gulik op Raadgevend referendum Wet Inli…
  Marijke Aker op Volle zaal tijdens Andijker Po…
  brianbonckaertfotogr… op Servan Ott Fotografie: Drietee…
  Andijker Nieuws Net… op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  Cees op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  E.Hoogeveen op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  noa belle op Jongetje om het leven gekomen…
  Anita op iPhone verloren op de Dij…
  James van der Gulik op Moeten we bang zijn voor de…
 • wordpress com stats
 • Voor uw smartphone

 • APB Andijker Nieuws on Twitter Counter.com
 • West-Friesland

  Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lutjebroek, Medemblik, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Opmeer, Oudendijk, Spanbroek, Ursem, Venhuizen, Wervershoof, Westwoud, Wognum, Zwaag, Aartswoud, Lambertschaag, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spierdijk, Twisk, Wadway, Wijdenes, Zuidermeer, Zwaagdijk, Zwaagdijk Oost, Zwaagdijk West
 • IP address
 • Flag Counter
 • Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

  Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

 • Rechten & Cookies

  © Alle rechten voorbehouden.

  Andijker Persbureau (APB) en Andijker Nieuws Net, 2009 - 2016. Nieuws van, over Andijk, over of door Andijkers en uit de (wijde) omgeving. Nieuws van alle dag.

  Cookies

  Deze website (Wordpress e.a.) gebruikt cookies voor analytische doeleinden: om het gebruik van deze website te analyseren. Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers deze site bezoeken en welke berichten er worden gelezen. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

  Disclaimer

 • IOITL

 • Flag Counter
 • Advertenties

Drie dagen feest in Wervershoof – Een 3-gangenmenu als toetje toe

image
V.l.n.r. Jos Botman, Karel Koper, Sandra Botman, Frank Bot, Stefanie Kuin, Karin Gitzels, René Dol en Ton Schouten.

200 jaar Wervershoof. Dat mag gevierd. Al in mei luidde een processie en kerkdienst het jubileumjaar in. Ook 200 jaar onderwijs en sport werden uitgebreid gevierd. Als toetje toe sluit de stichting dit heuglijke jaar af met een 3-daags spektakel dat plaatsvindt op 28, 29 en 30 september.

Kerk, onderwijs en sport vormen al 200 jaar belangrijke pijlers in de voormalig gemeente Wervershoof. Net als ondernemerschap, muziek en feest. Want dat we kunnen vieren, willen we weten. Tijd voor een gesprek met het bestuur dat zich met vele vrijwilligers belangeloos inzet voor dit jubileumjaar voor jong en oud.

Saamhorigheid creëren

Jos Botman, Wervershover in hart en nieren, is voorzitter van de club die hij pas eind vorig jaar in het leven riep. ’50 jaar geleden werd het destijds 150-jarige bestaan van onze gemeente uitgebreid gevierd. Ik vond dat ook het aantikken van de 200 jaar niet ongemerkt voorbij mocht gaan. Ondanks dat we nu officieel onder gemeente Medemblik vallen. Voor menig inwoner uit Wervershoof en omliggende dorpen voelt dat anders. In mijn jonge jaren heb ik in het dorp een grote onderlinge verbondenheid ervaren. Een saamhorigheid die ook in de regio heel gewoon was. Door opschaling van gemeenten en individualisering van de maatschappij is dat veranderd. Ik wilde het in dit jubileumjaar graag weer terughalen. Samen. Met en voor alle leeftijdsgroepen.’

Team van acht

Van wat hij zich precies op de hals haalde was Jos zich maar deels bewust. ‘Gewoon doen. Aan de gang!’ Dat is zijn motto. Zo kennen dorpelingen hem ook. Als mens en in zijn vak als aannemer. Samen bouwen, dat had hij ook nu voor ogen. Met het rijke verenigingsleven en de vele vrijwilligers die Wervershoof kent, moest dat lukken. Hij benaderde een aantal mensen om een bestuur te vormen. Alleen bereik je niks. Ton Schouten, Sandra Botman, Frank Bot, Stefanie Kuin, Karel Koper, René Dol en Karin Gitzels sloten aan. Met dit team van acht zat hij in februari van dit jaar voor het eerst om tafel. Karin vertelt: ‘Het jaar was al een eindje op weg. We wisten dat het kort dag was, maar bruisten van enthousiasme. De ideeën vlogen over tafel. Al snel hadden we de onderdelen kerk, onderwijs, sport, ondernemerschap en feest rond. We wilden alle leeftijdsgroepen aanspreken en een reünie organiseren ook voor oud-Wervershovers. Dan moet je een breed scala aan activiteiten bieden.’

Feest der herkenning

En dat is het jubileumteam gelukt. Het was wel even zoeken naar een goede manier om de taken te verdelen, maar toen de bal eenmaal rolde haakten vele mensen aan. Dat was ook wel nodig om de processie al voor 7 mei rond te krijgen. Na het welkom door burgemeester Streng liepen meerdere generaties in optocht naar de kerk die als vanouds tot de laatste bank gevuld was. Koren, geestelijken, kinderen in ouderwetse bruidsjurkjes, boeren, burgers, buitenlui. Het was een feest der herkenning.

Jos: ‘Van dit fantastische begin had zelfs de pastoor niet durven dromen. De voorbereidingen waren hectisch en ondertussen bleven de sponsorgelden achter, maar het gaf ons het vertrouwen dat de festiviteiten daarna ook succesvol zouden zijn. En dat is gebleken.’

Spannend en memorabel

Ook voor het 3-daagse eindfeest pakt het team groot uit. Op het Raadhuisplein komt een partytent van 1200 m2 waarin zo’n 2500 kunnen. Het team heeft de regie strak in handen. Niets wordt aan het toeval overgelaten; vergunningen, brieven omwonenden, stroomvoorziening, wc-wagens, bewaking, drankbevoorrading, personeel, muziek, polsbandjes voor jongeren tussen 18 en 25 jaar. Aan alles is gedacht, maar een beetje spannend blijft het wel. Karin: ‘Die tent moet wel vol. We hebben een hoop tamtam gecreëerd. Het programma is interessant voor jong en oud. Iedereen is welkom, ook mensen van buitenaf. Als je houdt van gezelligheid en mooie verhalen, kom ook! We hebben echt alles gedaan wat in onze macht ligt om een memorabel evenement neer te zetten waarop we de komende 50 jaar met plezier kunnen terugkijken. Samen.’

Het 3-daagse feest eind september sluit een prachtig jubileumjaar af. Met dank aan iedereen die heeft bijgedragen, in welk vorm dan ook.

PROGRAMMA FEESTWEEKEND

Locatie: feesttent Raadhuisplein

Meer details op Binding.nl en op Facebook St. 200 jaar Wervershoof.

Donderdag 28 september: Ondernemersgala

Besloten ondernemersavond. Volledig verzorgd met walking diner bereid met streekproducten door lokale topkoks . M.m.v. spreker Robert Jan Knook, ’t Volksorkest en zanger Roy Verlaat.

Ondernemers kunnen zich nog opgeven bij m.botman@zonnet.nl

Vrijdag 29 september: muziekavond door lokale artiesten

19.30 uur: SMEW Muziekavond

Voor iedereen en alle mensen die geholpen hebben.

Speciaal voor deze gelegenheid geformeerde bands spelen hits van de jaren 60 tot nu. De avond wordt afgesloten door de grootste band van Wervershoof.

Tent open tot 2.00 uur.

Entree is gratis.

Zaterdag 30 september: mega-eindfeest voor jong en oud

10.00 uur: Kinderparadijs

 • – circusact
 • – luchtkussens
 • – schminken
 • – DJ Job Prins
 • Entree is gratis.
 • 14.00 uur: reünie (oud-) Wervershovers.
 • – Fanfare opent de middag met een concert
 • – Praten, delen en verbinden

Thuisblijvers in het Sint Jozef en Wilgenhof kunnen de reünie volgen via een live stream verbinding.

Entree is gratis. Avondprogramma: € 10,-

20.00 uur: Muziek van The Dirty Daddies, Jeffrey Oud en DJ Simon Ruiter.

Tent open tot 2.00 uur.

Entree: € 10,-


Foto’s aangeleverd De Beer Grafimedia |  Mieke de Beer-Koomen

Advertenties