Advertenties

KNMI: Code Oranje – In de ochtend en middag (zeer) zware windstoten | Boom gecontroleerd omgehaald | Dijk Enkhuizen-Lelystad weer open voor vrachtwagens

image  image  imageimage
Aan het eind van de middag werd op de Middenweg in Andijk een boom omgehaald door de Andijker brandweer omdat de boom door de harde wind voor een deel al was ontworteld. Met een lier van de brandweerwagen werd de boom – gecontroleerd – omver getrokken. De gemeente zal zorgdragen voor het ruimen van de boom.

imageimage

image017

In de kustprovincies, het Wadden- en het IJsselmeergebied komen in de ochtend en middag zeer zware windstoten van meer dan 100 km/u voor. In het noordelijk kustgebied zijn windstoten tot circa 120 km/u mogelijk. In de namiddag en avond neemt de wind van het zuidwesten uit af.

Stormschade
Het aantal meldingen van stormschade in deze contreien laat ook zien dat het hoogtepunt van de storm zich afspeelde tussen 10 en 12 uur..

 1. 0917 uur – Vekenweg – Abbekerk
 2. 0922 uur – Dissel – Medemblik
 3. 0940 uur – A7 Links t.h.v. Wognum
 4. 1009 uur – Gerard Brandtweg – Enkhuizen
 5. 1018 uur – Oude Gouw – Wognum
 6. 1020 uur – Papenveer – Hauwert
 7. 1022 uur – Provinciale weg t.h.v. Venhuizen
 8. 1121 uur – Provinciale weg t.h.v. Hem
 9. 1215 uur – Dr. Singelenbergpark – Westwoud
 10. 1310 uur – Stullenbaan – Enkhuizen
 11. 1702 uur – Middenweg – Andijk

De dijk Lelystad-Enkhuizen was enige tijd afgesloten voor vrachtverkeer. Aan het eind van de middag werd de dijk weer opengesteld. Tijdens de laatste storm in februari kantelde een vrachtwagen op de dijk wegens stevige windstoten. Door afsluiting voor vrachtverkeer wil Rijkswaterstaat dit soort ongevallen tegengaan.

Foto’s © 2017 C.A.P. Andijk

Advertenties