Advertenties
  Advertenties
 • Statistieken...

  • 1,961,795 Bezoekers
 • Buienradar

 • Agenda Andijk e.o.

  • Oud papier 24 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 7 april, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 21 april, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Westfriezendag 5 september, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Bekijk het artikel Op deze dag steken West-Friezen de vlag uit!
 • Volg de Dorpsraad Andijk op Twitter

 • Politie NH-N op Twitter

 • Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

 • VID Verkeerinfo

 • NHD West-Friesland

 • Reacties…

  James van der Gulik op Wat mogen Andijkers van PvdA M…
  James van der Gulik op Wat mogen Andijkers van PvdA M…
  Ruud op Wat mogen Andijkers van D66 Me…
  James van der Gulik op Doe mee aan Stille Tocht in An…
  De Scootmobielspecia… op Wijziging cultuurbeleid gemeen…
  De Scootmobielspecia… op Hulp aan ouderen of zieken bij…
  James van der Gulik op Raadgevend referendum Wet Inli…
  Marijke Aker op Volle zaal tijdens Andijker Po…
  brianbonckaertfotogr… op Servan Ott Fotografie: Drietee…
  Andijker Nieuws Net… op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  Cees op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  E.Hoogeveen op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  noa belle op Jongetje om het leven gekomen…
  Anita op iPhone verloren op de Dij…
  James van der Gulik op Moeten we bang zijn voor de…
 • wordpress com stats
 • Voor uw smartphone

 • APB Andijker Nieuws on Twitter Counter.com
 • West-Friesland

  Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lutjebroek, Medemblik, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Opmeer, Oudendijk, Spanbroek, Ursem, Venhuizen, Wervershoof, Westwoud, Wognum, Zwaag, Aartswoud, Lambertschaag, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spierdijk, Twisk, Wadway, Wijdenes, Zuidermeer, Zwaagdijk, Zwaagdijk Oost, Zwaagdijk West
 • IP address
 • Flag Counter
 • Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

  Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

 • Rechten & Cookies

  © Alle rechten voorbehouden.

  Andijker Persbureau (APB) en Andijker Nieuws Net, 2009 - 2016. Nieuws van, over Andijk, over of door Andijkers en uit de (wijde) omgeving. Nieuws van alle dag.

  Cookies

  Deze website (Wordpress e.a.) gebruikt cookies voor analytische doeleinden: om het gebruik van deze website te analyseren. Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers deze site bezoeken en welke berichten er worden gelezen. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

  Disclaimer

 • IOITL

 • Flag Counter
 • Advertenties

WerkSaam Westfriesland spoort uitkeringsfraude op

imageWerkSaam Westfriesland onderzoekt actief of er in de regio sprake is van uitkeringsfraude. Deze onderzoeken hebben er in de eerste 6 maanden van 2017 voor gezorgd dat 41 uitkeringen werden beëindigd, afgewezen of ingetrokken. Op jaarbasis levert dit een besparing op van € 550.000,-.

Er is voor ongeveer € 75.000,- aan ten onrechte ontvangen uitkeringsgeld opgespoord. 

De Sociale Recherche en Handhaving van WerkSaam controleert of cliënten terecht een uitkering ontvangen. De rechercheurs vergelijken bijvoorbeeld gegevens van de eigen organisatie met die van andere instanties. Verder voeren ze gesprekken met cliënten en gaan ze op huisbezoek. Ook (anonieme) tips leiden regelmatig tot een onderzoek.

Soms ontvangen cliënten per ongeluk ten onrechte een (te hoge) uitkering. Andere keren is er sprake van opzet. Er werd in het eerste half jaar onder andere aangetoond dat er in twee gevallen, over een langere periode, zelfstandige werkzaamheden werden verricht, zonder dit aan WerkSaam te melden. Ook werd van een cliënt de uitkering met terugwerkende kracht beëindigd, omdat zij niet had doorgegeven dat ze samenwoonde met haar ex-partner. In drie gevallen bleek er sprake van hennepteelt waaruit ook inkomsten kwamen. WerkSaam Westfriesland vordert de ten onrechte ontvangen uitkeringen terug en legt tevens boetes op.

Heronderzoek
Naast heronderzoek op individueel niveau, vinden er ook regelmatig themacontroles plaats. WerkSaam heeft de eerste helft van dit jaar onderzoek gedaan naar – tot nu toe onbekende – vaders van niet erkende kinderen. Het doel was deze vaders, met kinderen tot de leeftijd van 10 jaar, op te sporen en hen zodoende op de alimentatieplicht te wijzen. Er zijn in totaal 82 dossiers onderzocht waarbij 62 keer de vader bekend is geworden.

Preventie
WerkSaam onderneemt diverse acties om te voorkomen dat uitkeringen ten onrechte worden verstrekt. Goede voorlichting voor en tijdens de aanvraagperiode van een uitkering is hierbij belangrijk. Zodra iemand een uitkering heeft, is er regelmatig schriftelijk en mondeling contact, zodat duidelijkheid bestaat over de rechten en plichten van de cliënt.

Fraude melden
WerkSaam Westfriesland vindt dat uitkeringen terecht moeten komen bij mensen die daar recht op hebben. Daarom wordt uitkeringsfraude streng bestraft. Wie zich niet aan de regels houdt, fraudeert. Iedereen kan anoniem een fraudemelding doen via www.werksaamwf.nl/fraude of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Advertenties