Advertenties

Wybe Kooijmans 8 september in Hervormde kerk Venhuizen

image
Op 8 september 2017 speelt de vermaarde organist van de Grote Kerk te Naarden, Wybe Kooijmans, op het fraaie Pels & Van Leeuwen orgel in de Hervormde kerk te Venhuizen. Het programma voor deze avond zal bestaan uit stukken van Stanley, Walond, Wesley, Guilmant, Boëlmann etc.

Wybe Kooijmans kreeg zijn eerste pianolessen op achtjarige leeftijd, zijn eerste orgellessen op veertienjarige leeftijd aan de Verenigde Muzieklycea te Hilversum. Na zijn middelbare schooltijd ging hij naar het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij in 1984 afstudeerde in hoofdvak orgel (bijvak piano). Hierna volgde hij enige malen de Mastercursus voor Interpretatie en Improvisatie van de beroemde Franse organist Jean Guillou. Welkom waren talloze adviezen en wetenswaardigheden van een langjarig oud-registrant van Nederlands bekendste organist Feike Asma.

Na vanaf plm. 1975 werkzaam te zijn geweest als organist in verschillende kerken in het Gooi werd hij in 1987 benoemd als hoofdorganist van de Grote Kerk in Naarden. Als zodanig is hij lid van de Commissie Erediensten, de Orgelcommissie en de Concertcommissie. Op het monumentale Witte-orgel (1862) van deze kerk maakte hij meerdere cd-opnamen. Als organist geeft hij geregeld concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Canada, Zwitserland en Rusland.

Het concert begint om 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, entree € 10 – kinderen tot 12 jr. € 5. Verdere informatie: orgel.venhuizen@gmail.com en http://www.zingenenzo.com

Advertenties