Advertenties
  Advertenties
 • Statistieken...

  • 1,961,795 Bezoekers
 • Buienradar

 • Agenda Andijk e.o.

  • Oud papier 24 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 7 april, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 21 april, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Westfriezendag 5 september, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Bekijk het artikel Op deze dag steken West-Friezen de vlag uit!
 • Volg de Dorpsraad Andijk op Twitter

 • Politie NH-N op Twitter

 • Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

 • VID Verkeerinfo

 • NHD West-Friesland

 • Reacties…

  James van der Gulik op Wat mogen Andijkers van PvdA M…
  James van der Gulik op Wat mogen Andijkers van PvdA M…
  Ruud op Wat mogen Andijkers van D66 Me…
  James van der Gulik op Doe mee aan Stille Tocht in An…
  De Scootmobielspecia… op Wijziging cultuurbeleid gemeen…
  De Scootmobielspecia… op Hulp aan ouderen of zieken bij…
  James van der Gulik op Raadgevend referendum Wet Inli…
  Marijke Aker op Volle zaal tijdens Andijker Po…
  brianbonckaertfotogr… op Servan Ott Fotografie: Drietee…
  Andijker Nieuws Net… op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  Cees op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  E.Hoogeveen op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  noa belle op Jongetje om het leven gekomen…
  Anita op iPhone verloren op de Dij…
  James van der Gulik op Moeten we bang zijn voor de…
 • wordpress com stats
 • Voor uw smartphone

 • APB Andijker Nieuws on Twitter Counter.com
 • West-Friesland

  Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lutjebroek, Medemblik, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Opmeer, Oudendijk, Spanbroek, Ursem, Venhuizen, Wervershoof, Westwoud, Wognum, Zwaag, Aartswoud, Lambertschaag, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spierdijk, Twisk, Wadway, Wijdenes, Zuidermeer, Zwaagdijk, Zwaagdijk Oost, Zwaagdijk West
 • IP address
 • Flag Counter
 • Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

  Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

 • Rechten & Cookies

  © Alle rechten voorbehouden.

  Andijker Persbureau (APB) en Andijker Nieuws Net, 2009 - 2016. Nieuws van, over Andijk, over of door Andijkers en uit de (wijde) omgeving. Nieuws van alle dag.

  Cookies

  Deze website (Wordpress e.a.) gebruikt cookies voor analytische doeleinden: om het gebruik van deze website te analyseren. Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers deze site bezoeken en welke berichten er worden gelezen. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

  Disclaimer

 • IOITL

 • Flag Counter
 • Advertenties

Orgel/panfluitconcert op 30 augustus a.s. in Andijk

image
Op woensdag 30 augustus 2016 geven twee topmusici vanaf 20.00 uur een klinkend concert in de Gereformeerde kerk aan de Middenweg te Andijk: de internationaal bekende panfluitiste Liselotte Rokyta en de Canadees-Hollandse organist Andre Knevel. Beiden gaan jaarlijks met groot succes on tour in Nederland.

De samenwerking tussen Andre en Liselotte bestaat al sinds decennia. Liselotte is Nederlandse van geboorte maar woont en werkt vanuit Tsjechië. Andre Knevel is een wereldwijd gevierde organist, geboren in Nederland maar werkt en woont in Canada. Zowel in Canada als in Nederland treden zij op in diverse kerken.

Liselotte Rokyta is in Nederland geboren en studeerde panfluit aan het conservatorium in Hilversum en aan de Hogeschool der Kunsten te Amsterdam bij de internationaal vermaarde panfluitist Nicolae Pîrvu. Ze is één van de weinige niet-Roemeense panfluitisten die de kunstige Roemeense stijl beheerst. Rokyta geeft concerten in Europa en Canada. Sinds 2007 heeft zij haar eigen opleidingspraktijk in Tsjechië, Nederland en Canada. Haar samenwerking met Andre Knevel dateert al van jaren. Orgel en panfluit is een uitstekende instrumentcombinatie. De panfluitist, tevens gediplomeerd vinoloog, verzorgt samen met haar man Jan Rokyta muzikale wijnarrangementen voor bedrijven en particulieren. Het programma ‘Muzikale Wijngeschiedenis’, waarin Liselotte Rokyta een solistisch aandeel heeft, is binnen korte tijd een groot succes geworden in Nederland.

De organist Andre Knevel is geboren in Bussum. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel- en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr J.A.M. van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. Andre Knevel gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente te Hilversum. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de Kathedraal St. Eustache, Kathedraal Sacre-Coeur en de Kathedraal in Sens.

In 1975 emigreerde Andre Knevel naar Canada, waar hij in St. Catharines, Ontario, zijn onderkomen heeft. Hij is daar verbonden aan verschillende christelijke scholen als muziekdocent. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. Andre Knevel heeft zijn orgelstudie voortgezet bij dr John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto, waar hij werd opgeleid voor orgeldiploma B.
Andre Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika, Europa, en Zuid-Afrika. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 concerten. Zo heeft hij op uitnodiging een tweetal concerten gegeven in Roemenië, te weten in de St. Gheorghe Cathedral in Timisoara en de St. Joseph Cathedral in Boekarest.
Andre staat bekend voor zijn improvisatietalent en is voortreffelijk in het vertolken van de ‘grote meesters’. Door zijn muzikale begaafdheid is Andre een begrip op de Europese en Noord-Amerikaanse orgelbank geworden. Hij is een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten o.a. met de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta. Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie en Cantique). Andre heeft inmiddels een groot aantal CD’s op zijn naam staan. Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek. In 2010 werd zijn 40-jarig organistenjubileum herdacht.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 10 – kinderen t/m 11 jaar € 5. Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar vanaf 19.15 uur. Verdere informatie: orgelcommissie@gmail.comhttp://www.zingenenzo.com

Advertenties