Advertenties
  Advertenties
 • Statistieken...

  • 1,961,809 Bezoekers
 • Buienradar

 • Agenda Andijk e.o.

  • Oud papier 24 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 7 april, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 21 april, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Westfriezendag 5 september, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Bekijk het artikel Op deze dag steken West-Friezen de vlag uit!
 • Volg de Dorpsraad Andijk op Twitter

 • Politie NH-N op Twitter

 • Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

 • VID Verkeerinfo

 • NHD West-Friesland

 • Reacties…

  James van der Gulik op Wat mogen Andijkers van PvdA M…
  James van der Gulik op Wat mogen Andijkers van PvdA M…
  Ruud op Wat mogen Andijkers van D66 Me…
  James van der Gulik op Doe mee aan Stille Tocht in An…
  De Scootmobielspecia… op Wijziging cultuurbeleid gemeen…
  De Scootmobielspecia… op Hulp aan ouderen of zieken bij…
  James van der Gulik op Raadgevend referendum Wet Inli…
  Marijke Aker op Volle zaal tijdens Andijker Po…
  brianbonckaertfotogr… op Servan Ott Fotografie: Drietee…
  Andijker Nieuws Net… op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  Cees op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  E.Hoogeveen op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  noa belle op Jongetje om het leven gekomen…
  Anita op iPhone verloren op de Dij…
  James van der Gulik op Moeten we bang zijn voor de…
 • wordpress com stats
 • Voor uw smartphone

 • APB Andijker Nieuws on Twitter Counter.com
 • West-Friesland

  Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lutjebroek, Medemblik, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Opmeer, Oudendijk, Spanbroek, Ursem, Venhuizen, Wervershoof, Westwoud, Wognum, Zwaag, Aartswoud, Lambertschaag, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spierdijk, Twisk, Wadway, Wijdenes, Zuidermeer, Zwaagdijk, Zwaagdijk Oost, Zwaagdijk West
 • IP address
 • Flag Counter
 • Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

  Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

 • Rechten & Cookies

  © Alle rechten voorbehouden.

  Andijker Persbureau (APB) en Andijker Nieuws Net, 2009 - 2016. Nieuws van, over Andijk, over of door Andijkers en uit de (wijde) omgeving. Nieuws van alle dag.

  Cookies

  Deze website (Wordpress e.a.) gebruikt cookies voor analytische doeleinden: om het gebruik van deze website te analyseren. Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers deze site bezoeken en welke berichten er worden gelezen. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

  Disclaimer

 • IOITL

 • Flag Counter
 • Advertenties

Klacht tegen Connexxion en Provincie NH in behandeling op 20 oktober door CvRM

Klacht tegen Connexxion en Provincie NH in behandeling op 20 oktober door CvRM
Het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht behandelt op 20 oktober 2017 de klacht over de Provincie Noord-Holland en de vervoersmaatschappij Connexxion die rolstoelgebruikers weigeren te vervoeren in speciaal voor rolstoelen aangepaste buurtbussen.

Dat heeft de Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid Medemblik vandaag bekend gemaakt. De werkgroep beoogt verbetering van toegankelijkheid in openbare ruimte en gebouwen voor mensen met een beperking.

embleem gwt medemblik“Daar hoort ook het openbaar vervoer bij,” zegt Gerrit van Keulen, coördinator van de werkgroep. “De Provincie zegt dat de vervoer met buurtbussen regulier openbaar vervoer is en dan kan niemand worden uitgesloten. Het gaat hier nota bene om buurtbussen die speciaal zijn aangepast voor het vervoer van een rolstoelgebruiker. De Wet Gelijke behandeling gehandicapten/chronisch zieken en het VN-Verdrag zijn daar heel duidelijk over. En juist het VN-Verdrag is bedoeld voor overheden, zoals de Provincie om – onverkort – uitvoering geven aan die rechten en ze te implementeren. Daarbij komt ook nog dat de Wet Gelijke behandeling al ergens in 2012 in werking is getreden en dat houdt in dat het hoog tijd wordt dat in 2017 ook mensen met een rolstoel gebruik moeten kunnen maken van buurtbussen.”

De Provincie stelt zich op het standpunt dat de buurtbussen geen bussen zijn in de zin van de wet, maar auto’s. Om die redenen zouden deze regels dan niet van toepassing zijn. “Een uiterst kromme redenering”, zegt Van Keulen, “De provincie stelt wel vast dat de buurtbussen volgens de wet aangepast moeten worden op het vervoer van een rolstoelgebruiker, wat men dan ook doet om vervolgens dan te zeggen dat het geen bussen zijn…”

Het College voor de Rechten van de Mens gaat de klacht op vrijdag 20 oktober behandelen (zitting) en zal enkele weken daarna tot een oordeel komen (uitspraak).

Advertenties