Advertenties

Man (37) steelt scootmobiel bij supermarkt | Twee mannen aangehouden na inbraak | Dief pikt geld van kinderen | Openbare dronkenschap

HOORN – Een 37-jarige man uit Hoorn is er vrijdagavond vandoor gegaan met een scootmobiel die geparkeerd stond bij een supermarkt aan het Betje Wolffplein. De politie spotte hem één straat verderop.

Toen agenten hem al zittend op de scootmobiel in het vizier kregen nam hij de benen. Na een achtervolging werd de man ingerekend in de buurt van het Muntpark.

De 56-jarige eigenaresse van de scootmobiel kon tot haar grote blijdschap haar weg vervolgen.

Twee mannen aangehouden na inbraak

Hoorn – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.45 uur, op de Nieuwendoorngracht twee mannen van 23 (Zwaag) en een 24-jarige man uit Oosterblokker aangehouden.

Zij worden verdacht van een inbraak in een woning. Buurtbewoners hoorden glasgerinkel en belden de politie. Toen agenten arriveerden vonden zij de twee mannen in de achtertuin van een woning. De verdachten zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Dief pikt geld van kinderen

Hoorn – Op woensdagmorgen werden twee jongetjes in een supermarkt in het centrum van Hoorn beroofd van een briefjes van vijf euro.

De jongetjes (8 tot 10 jaar oud) gingen broodjes kopen. Zij hadden een biljet van vijf euro bij zich. Toen zij het geld even neerlegden om broodjes te kunnen pakken, kwam er een man aanlopen die het geld wegpakte. Hij betaalde er vervolgens zijn eigen boodschappen mee.

De politie nam contact op met de winkel en op basis van het signalement van de man kwam naar voren dat het om een 27-jarige man uit Hoorn zou gaan.

De ouders van de slachtoffertjes hadden een afspraak gemaakt voor het doen van aangifte. De afspraak werd echter geannuleerd nadat de verdachte bij hen aan de deur was geweest met vijf euro, een zakje snoep en excuses. De politie heeft geadviseerd om toch aangifte te doen.

Openbare dronkenschap

Medemblik – Een 32-jarige man uit Medemblik is dinsdagavond aangehouden voor openbare dronkenschap. Dit gebeurde rond 23.35 uur op de Oostersingel.

De Medemblikker werd, voordat de politie arriveerde, door een omstander uit het water gehaald. De man bleek dit niet te waarderen en ging wat bozig in een tuin in de buurt zitten. Toen de agenten aankwamen, lag de man inmiddels te slapen op een bankje. Bij het wakker maken, reageerde de Medemblikker direct agressief en wilde niet meewerken. Uiteindelijk wist de man te vertellen waar hij woonde en konden de agenten hem naar huis brengen. Bij aankomst bleek echter dat de man zijn huissleutel vermoedelijk binnen had laten liggen. Daarom werd besloten de Medemblikker aan te houden voor openbare dronkenschap omdat hij niet met een nat pak buiten kon blijven. Tijdens de insluiting kwam er toch ineens een huissleutel uit de broekzak van de verdachte en is de man weer naar huis gebracht om hier zijn roes uit te slapen. Tegen de Medemblikker werd wel een proces-verbaal voor openbare dronkenschap opgemaakt.

Advertenties