Advertenties

Duitse bommenwerpers over Andijk

image
Andijk | APB – Deze week werden inwoners van West-Friesland Oost ‘verrast’ door twee overvliegende Duitse bommenwerpers van de Duitse Luchtmacht (Luftwaffe). De twee toestellen van het type Eurofighter Typhoon (Eurofighter EFA 2000) van de “Taktisches Luftwaffengeschwader 31 "Boelcke" en gestationeerd op de luchtmachtbasis Nörvenich (t.h.v. Luik) namen deel aan een zogeheten ‘Kalibrierungsflüge’ tijdens welke vluchten de navigatiesystemen van de jagers worden gekalibreerd.

De vluchten begonnen in Duitsland en eindigden in het gebied van de Waddenzee, zo meldde de Luftfahrtamt der Bundeswehr aan de redactie. Vandaag eindigen de vluchten van het squadron.

Met dank aan AVC BID | NL

image
De vluchtroute van de Duitse bommenwerpers (Beeld: AVC | BID NL)

Advertenties