Advertenties

Zeiljacht met gebroken mast op het Markermeer

Zeiljacht met gebroken mast op het Markermeer. KNRM Enkhuizen
Zondagmiddag rond lunchtijd gingen de alarmontvangers van onze vrijwilligers af voor een melding van een zeiljacht met gebroken mast op het Markermeer.

Het zeiljacht bevond zich ten tijde van het incident twee mijl zuid van het Naviduct. Aan boord bevonden zich vier opvarenden. Na met voorhang te zijn geschut door het Naviduct waren de beide Enkhuizer reddingboten snel ter plaatsen en werden er direct opstappers overgezet.

Er bleken gelukkig geen gewonden te zijn gevallen. Wel was bij een poging de mast te bergen het voorzeil in de schroef van het zeiljacht gedraaid. Nadat de KNRM opstappers de mast zo goed als dat kon hadden vast gezet werd er een sleepverbinding gemaakt en koers gezet naar rustiger vaarwater.

In de kom van het Krabbersgat is de mast verder los gehaald en goed opgeborgen aan dek van het zeiljacht zodat deze geen verdere schade kon veroorzaken. Vervolgens werd er koers gezet richting de jachthaven waar het onfortuinlijk zeiljacht netjes werd afgemeerd onder de kraan.Zeiljacht met gebroken mast. KNRM Enkhuizen

Ondertussen was er een tweede melding binnengekomen : Een motorboot met roerproblemen zes mijl zuid van Enkhuizen ook op het Markeermeer. Reddingboot Corrie Dijkstra van Elk werd direct die kant op gedirigeerd om polshoogte te nemen.

Ter plaatse aangekomen bleek het jacht reeds opsleep te zijn genomen door een commerciële hulpverlener en kon de reddingboot retour station.

Video beelden van deze actie vindt u op : https://youtu.be/dT85wxqSOmg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s