Advertenties

Medemblik pakt uit bij10-jarig bestaan met uniek programma

IMG_1154IMG_1269
Medemblik biedt dit jaar bij het 10-jarig bestaan van de Westfriese Waterweek een zeer uitgebreid topprogramma. Duizenden bezoekers vinden van 11 tot en met 13 augustus de weg naar de Oosterhaven, waar traditiegetrouw door de vrijwilligersorganisatie een gevarieerd (nagenoeg kosteloos) programma wordt aangeboden.  Enkele hoogtepunten: culinair aan de kade met muzikale ondersteuning van het Wervershoofs Volksorkest (vrijdagavond), nautische dag (zaterdag van 11.00 -17.00 uur) met de Koninklijke Marine, rondvluchten met het historische watervliegtuig Catalina, opnieuw het lichtschip Texel, de binnenkomst van de zwemmarathon Stavoren-Medemblik, historische stoombrandspuit, SUP-peddelen, rondvaarten moet de schuit of een historische reddingsboot. Daarnaast voor het eerst de robuuste Kamper Kogge, met bemanning in bijpassende kledij: een unieke ervaring in de Radboudveste.

poster-v1-2mm afloop
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Op zaterdagavond (aanvang 20.00 uur) op het ponton in de Oosterhaven het unieke lichtklassieke Oosterhavenconcert met de befaamde Petra Berger en het NHJFO. Met ruim 1000 toeschouwers op de kade en tientallen schuiten en sloepen rondom het ponton in de Oosterhaven, verzorgen zij een gevarieerd en verrassend programma, waar meezingen zeker op prijs wordt gesteld. IMG_1187
Op zondag zijn vanaf 11.00 uur weer een aantal schepen te bezichtigen en als klap op de vuurpijl de spectaculaire Drakenbootraces. Medemblik bruist en spettert!

IMG_1156IMG_0940

Foto’s aangeleverd door Westfriese Waterweken Medemblik

Advertenties