Advertenties

Update | Grote brand Zwaagdijk-Oost

imageZwaagdijk-Oost | Andijk [TvH] – De brandweer van Andijk rukte vannacht uit wegens een woningbrand aan de Zwaagdijk 124. De woningbrand werd om 2:18 uur gemeld, om 2:28 uur opgeschaald naar middel en om 2:33 uur naar ‘grote brand’ waarbij de brandweer van Andijk uitrukte.  Aanvankelijk rukte de brandweer van Wervershoof uit.

De Veiligheidsregio meldde dat het om een brand gaat in de woning van de boerderij.

Verder werd er gemeld dat er geen mensen meer in de woning aanwezig waren en dat de Zwaagdijk door de politie tot nader bericht is afgesloten voor al het verkeer. De boerderij was net verkocht…

De brandweer rukte uit met groot materieel – waaronder een hoogwerker – maar kon niet voorkomen dat de boerderij als verloren moet worden beschouwd. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De brand begon vermoedelijk in de garage. De bewoners konden bijtijds de woning verlaten nadat de hond aanhoudend bleef blaffen. Daaropvolgend waarschuwden ze 112.

Om 4:46 uur was de brand onder controle. Het nablussen zal tot in de ochtend duren.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.

imageimage

image

image  De woonboerderij aan de Zwaagdijk 124 – Zwaagdijk Oost –  moet als verloren worden beschouwd. Foto Streetview

Advertenties