Advertenties

Hardleerse vrouw | Verwaarloosde honden en katten

Hoorn – Op dinsdagmorgen hield de politie een 63-jarige vrouw uit Hoorn aan wegens het rijden onder invloed van alcohol. En dat was niet voor het eerst.

Bij winkelcentrum De Huesmolen werd de politie aangesproken door voorbijgangers. Zij hadden gezien dat een vrouw uit een personenauto was gestapt. De vrouw zou behoorlijk onder invloed van alcohol verkeren. Toen de politie de bestuurster aansprak, bleek dit inderdaad het geval te zijn.

Omdat de politie de vrouw niet hadden zien rijden, kwam zij er vanaf met een rijverbod van twaalf uur. Even later bleek de vrouw toch weer achter het stuur te zijn gekropen. Bij een ademanalyse bleek zij 980 ug/l (2,2 %o) alcohol in haar adem te hebben. Dat is vierenhalf maal het voor haar geldende maximum. Hiervoor had zij haar rijbewijs in moeten leveren, maar dat lag sinds een week al bij de politie naar aanleiding van een controle waarbij zij 1125 ug/l (2,5 %o) had geblazen. Dat was vijf maal het maximum.

Verwaarloosde honden en katten

Hollands Kroon – Op woensdag heeft de dierenpolitie in de gemeente Hollands Kroon in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenambulance vijftien honden en vier katten in beslag genomen. De huisvesting van de dieren was extreem vervuild en zij werden van (medische) zorg onthouden. Ook waren de honden, allen van het ras sharpei, niet gesocialiseerd.

Alle dieren zijn ondergebracht bij een opslaghouder waar zij van medische zorg worden voorzien en er zal gekeken worden naar de (re)socialisatie van de dieren. Tegen de eigenaar van de dieren wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake overtreding van diverse artikelen van de Wet Dieren. Hij zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

Advertenties