Advertenties

Charterschip met gebroken mast op het IJsselmeer

Masttop bungeld boven het dek. KNRM Enkhuizen

Charterschip met gebroken mast

Dinsdag rond het middaguur werden de reddingstations van Enkhuizen, Andijk en Medemblik gealarmeerd voor een charterschip met gebroken mast op het IJsselmeer.

Het charterschip had 14 gasten en 2 bemanningsleden aan boord, niemand zou bij het ongeval gewond zijn geraakt. Her schip bevond zich ten tijde van het incident ten noorden van vogeleiland de Kreupel op het IJsselmeer.

Ter plaatse aangekomen zijn er direct opstappers van de KNRM overgezet om polshoogte te nemen. Er bleken inderdaad geen gewonden te zijn, enkel erg geschrokken gasten. De gebroken masttop bungelde gevaarlijk hoog boven het dek heen en weer.

Door de breuk in de masttop kon het grootzeil niet meer gestreken worden waardoor het charterschip erg moeilijk bestuurbaar was. Besloten werd om een sleepverbinding te maken met reddingboot Watersport en dat deze het schip richting Enkhuizen zou slepen. De opvarenden konden veilig op het achterdek blijven.

In de haven van Enkhuizen hebben de reddingboten van Enkhuizen en Andijk het charterschip geassisteerd bij het aanmeren aan de kade en konden de opvarenden veilig aan wal worden gebracht.

Opstappers worden overgezet op charterschip. KNRM EnkhuizenCharterschip met gebrokenmast op het IJsselmeer. KNRM Enkhuizenimageimageimage

Foto’s © KNRM Enkhuizen | Bew. CAP Andijk

Video beeld van deze actie vindt u op : https://youtu.be/wUApdUkpaUs

Advertenties