Advertenties

Aanhouding na poging inbraak | Gewonden bij ongeval met acht voertuigen | Crossbrommerrijders ernstig gewond | Weigeren ademanalyse | Verdachten straatroof opgepakt

Hoogkarspel – Een 39-jarige man uit Roemenië is zaterdagavond rond 23.30 uur aangehouden nadat hij had geprobeerd in te breken bij een bedrijf op de Streekweg.

Het alarm ging af bij het bedrijf. Er werd in de kassen een man ontdekt die wegrende toen hij in de gaten kreeg dat hij ontdekt was. De verdachte kon door een agent worden aangehouden in een weiland aan de andere kant van het spoor op de Binnenwijzend in Westwoud.

Gewonden bij ongeval met acht voertuigen

Middenbeemster – In de nacht van zaterdag op zondag raakten rond 00.20 uur acht auto’s betrokken bij een ongeval op de A7 ter hoogte van Middenbeemster.

Een 37-jarige automobilist uit Hoogwoud raakte de auto van een 30-jarige vrouw uit Wormer. Zij raakte hierdoor met haar auto de vangrail en sloeg over de kop. Zes andere voertuigen raakten hierdoor bij het ongeval betrokken. De 30-jarige automobiliste werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook twee andere bestuurders werden naar het ziekenhuis vervoerd. De 37-jarige automobilist werd aangehouden en is na controle in het ziekenhuis overgebracht naar het politiebureau.  De weg is tot 4.45 uur afgesloten geweest.

Crossbrommerrijders ernstig gewond

Hoogwoud – Een 22-jarige man en een 16-jarige jongen, beide afkomstig uit Hoogwoud, raakten in de nacht van zaterdag op zondag ernstig gewond.

De twee reden rond 02.45 uur op crossbrommers op de Oosterboekelweg waar werkzaamheden worden verricht aan het wegvak. Door nog onbekende oorzaak verloren ze allebei d e macht over het stuur en kwamen dusdanig ten val dat zij bewusteloos raakten. De 22-jarige man werd met de traumahelikopter overgebracht naar ene ziekenhuis in Amsterdam. De 16-jarige jongen is met de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Alkmaar. Van beide bestuurders is een bloedblok afgenomen om vast te stellen of zij alcohol hadden gedronken.

Weigeren ademanalyse

Wieringerwerf – Op zaterdagmorgen moest een 54-jarige Medemblikker zijn rijbewijs inleveren nadat hij een ademanalyse had geweigerd.

Omstreeks 01.20 uur trof de politie de man aan op een bromfiets op de Medemblikkerweg. Omdat hij niet het fietspad volgde, werd de man aangesproken. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Een ademtest wees uit had het alcoholgebruik flink was.

Op het politiebureau moest de man een officiële ademanalyse afleggen om een betrouwbaar meetresultaat te krijgen. Aanvankelijk werkte de man mee, maar ondanks een goede uitleg, kwam het niet tot een voldoende test. Toen de man werd gevraagd nogmaals de test af te leggen, weigerde hij.

Weigeren van een ademanalyse wordt gezien als misdrijf. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Verdachten straatroof opgepakt

Hoorn – Met de aanhouding van twee jongens van 16 en 17 uit Hoorn heeft de politie een straatroof opgelost. De straatroof vond plaats in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli op de Berkhouterweg in Hoorn. In het onderzoek werd bovendien nog een 16-jarige jongen uit Hoorn aangehouden wegens heling.

De straatroof vond plaats rond middernacht toen twee 17-jarige jongens uit Hoorn na bioscoopbezoek naar huis toe fietsten. Op de Berkhouterweg werden zij gevolgd door de verdachten op een scooter. Toen zij onder het viaduct van de A-7 doorfietsten en het Oosteinde van Berkhout opreden, werden zij klem gereden door die twee jongens op de scooter, waarna zij beiden hun telefoon onder bedreiging moesten afgeven. De daders reden vervolgens weer weg op de scooter richting Hoorn.

De zaak kwam aan het rollen toen twee nachten later, in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 juli, voorbijgangers werden belaagd in het park de Risdammerhout. Hoewel er geen sprake was van bedreiging of diefstal, werd toch de politie gewaarschuwd. Twee van de drie verdachten konden toen worden aangehouden. Zij verklaarden later voor de grap mensen bang te hebben willen maken.

Tijdens het onderzoek in het park werd één van de gestolen telefoons aangetroffen. Bovendien bleken de signalementen van de aangehouden verdachten overeen te komen met die van de daders van de beroving in Berkhout.

Na onderzoek kon de tweede gestolen telefoon inbeslaggenomen worden bij een andere verdachte, een 16 jaar jongen uit Hoorn. Hij is aangehouden voor heling, maar na verhoor weer heengezonden.

Advertenties