Advertenties

Maak het inbrekers niet makkelijk: stop heling! Gebruik de speciale app

Maak het inbrekers niet makkelijk: stop heling! Gebruik de speciale app
Dorpsraad Andijk logoDieven verdienen geld aan de verkoop van gestolen spullen. Het illegaal kopen en verkopen van gestolen spullen noemen we heling. Hieronder vind je tips wat jij kunt doen om heling te voorkomen, waardoor inbraak en diefstal voor de dief niet meer aantrekkelijk zijn.

4 redenen om je eigendommen te registreren in de Stopheling app

Het lijkt misschien veel werk, al je waardevolle spullen registreren in de Stopheling app. Maar zo’n checklist maken is wel heel handig, want …

  1. …met een checklist van je waardevolle spullen kun je na diefstal eenvoudig nagaan wat er gestolen is. En bij brand wat er verloren is gegaan. Zo kun je de politie en je verzekeraar eenvoudig, nauwkeurig en snel informeren om welke spullen het gaat.
  2. … je hebt meer kans je waardevolle spullen weer terug te krijgen. Ze staan dan immers goed omschreven in de aangifte bij de politie.
  3. … een goede registratie helpt de politie bij het opsporen van de dader. Zo werken we samen aan het terugdringen van diefstal en inbraak.
  4. … een checklist is ook handig voor het afsluiten van de juiste verzekering. Dan weet je precies wat je bezittingen waard zijn en betaal je niet te veel premie.

Maak het inbrekers niet makkelijk: stop heling! Gebruik de speciale app• Noteer altijd het serienummer als je een nieuw product gekocht hebt. Een serienummer is uniek voor het product. En na diefstal kunnen je waardevolle spullen zo altijd herkend en teruggevonden worden.

• Noteer de serienummers van je waardevolle spullen in de Stopheling app en mail die naar je zelf. Bewaar de lijst op een veilige plek.

• Maak van kostbare spullen die geen serienummer hebben een foto en upload de foto op de Stopheling app.

Maak het inbrekers niet makkelijk: stop heling! Gebruik de speciale app                              Maak het inbrekers niet makkelijk: stop heling! Gebruik de speciale app

Advertenties