Advertenties

Zomers Suyderbraeck Scharwoude

imageDit veelzijdige en mooie natuuurgebied vlak bij Hoorn is vrij toegankelijk. Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis, of flora en fauna kan zondag 23 juli op pad met twee IVN-gidsen. Tijdens de rondleiding komen de kenmerken van de omgeving, inrichting, duurzaamheid en diversiteit ter sprake. Verzamelen om 14.00 uur op Zesstedenweg 20, 1634 DN in Scharwoude.

Goed schoeisel en een lange broek worden aanbevolen; het terrein is niet geschikt voor rolstoelen. Van tevoren aanmelden per mail: j.wilkie@ivn-westfriesland.nl is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld.

De Suyderbraeck is gerealiseerd rond 2000, en blijkt voor velen in de nabije omgeving nog een onbekend gebied. Het ligt tussen Scharwoude, de spoorbaan, Het Schot en de Zesstedenweg. En mooi en veelzijdig is het! Een welkome plek voor vlinders, bijen en andere insecten, vogels, vleermuizen en kleine zoogdieren, koeien en schapen, én voor mensen.

image

Advertenties