Advertenties

Twee aanhoudingen voor diefstal en wapenbezit | Man aangehouden met drugs in Hoorn | Te diep in de fles |

Hoorn – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee aanhoudingen verricht voor diefstal van zadels van fietsen en wapenbezit.

Rond 00.50 uur kreeg de politie melding dat er een verdachte situatie plaatsvond aan het Betje Wolffplein. Twee mannen zouden hier bijzondere interesse hebben voor fietsen.

Dankzij het doorgegeven signalement troffen agenten het tweetal even verderop aan. Eén van de twee mannen, een 24-jarige man uit Zutphen, leek iets onder zijn jas te hebben. Het bleken drie fietszadels te zijn. Bij de fouillering bleek de ander, een 34-jarige man uit Hoorn, een vuurwapen lijkend voorwerp bij zich te dragen. 
Het tweetal is aangehouden en ingesloten. 
Het wapen zal door de forensische opsporing nader  worden onderzocht. De agenten hebben de drie fietsen zonder zadel opgezocht en middels een briefje laten weten dat de zadels kunnen worden opgehaald op het politiebureau.

Te diep in de fles

Hoorn – Donderdagavond heeft de politie een 52-jarige vrouw uit Hem van een terras aan de Gedempte Turfhaven geplukt. De dame zat rond 19.30 uur aan een tafeltje met een zo goed als lege fles alcoholhoudende likeur.

De politie werd gealarmeerd omdat omstanders zich zorgen maakten om de vrouw. Dit was terecht, want de dame kon niet meer op haar eigen benen staan en uit haar woorden komen. Ook kon de vrouw zich niet identificeren. Daarom hielden de agenten de vrouw aan voor openbare dronkenschap en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Nadat de vrouw weer in nuchtere toestand verkeerde, mocht zij het politiebureau verlaten.

Man aangehouden met drugs in Hoorn

Hoorn – Na een melding van jeugdoverlast op de Ekster in Hoorn controleerden agenten een groepje personen.

Toen één van de personen zijn identiteitskaart pakte voor controle zagen agenten dat hij drugs bij zich had. 
De 25-jarige man uit Hoorn bleek ongeveer dertien bolletjes cocaïne bij zich te hebben. De verdachte is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek.

Advertenties