Advertenties

Dorpsraad Andijk: “Wanneer is KPN-zendmast nu eindelijk eens operationeel?”

image_thumb30
DRA WAPEN LOGOVolgens een eerder dit jaar aan de Dorpsraad Andijk gepresenteerd plan zou de KPN-zendmast aan de Kleiakker in mei dit jaar operationeel zijn. Nu het bijna juli is en er verder niets bekend is gemaakt of werkzaamheden zijn verricht aan de mast heeft de dorpsraad weer aan de bel getrokken bij de gemeente.

“We hebben bij de gemeente aangeklopt en navraag gedaan over hoe het nu verder gaat met de zendmast en vooral wanneer het operationeel wordt”, meldt een woordvoerder van de dorpsraad. “We krijgen vanuit de bevolking vragen over wanneer het allemaal klaar is. We hebben eerder dit jaar een minutieus plan aangereikt gekregen van de gemeente en daarin staat dat het in mei operationeel zou zijn, Dat is het nog niet.”

imageOnjuist geïnformeerd
De dorpsraad volgt de ontwikkelingen nauwlettend omdat het niet de eerste keer is dat KPN iets aangaf maar dat het anders uitpakte: “Enkele jaren geleden zou de mast geplaatst worden, daags voor de plaatsing werden de werkzaamheden stilgelegd. Het zou niet meer nodig zijn wegens technische innovatieve ontwikkelingen op bestaande apparatuur. Zelfs de wethouder, Hans Tigges, werd door KPN onjuist geïnformeerd dat de klachten over waren en er geen problemen meer zouden zijn in Andijk met het GSM-bereik.”

“De dorpsraad heeft toen staande de vergadering de gemeenteraadsleden geïnformeerd dat dát niet klopt! Zelfs raadsleden gaven ons te kennen dat men dacht dat de problemen waren opgelost…. We hebben zelf weer metingen verricht op Andijk, ook omdat er een paar raadsleden waren die zo hun bedenkingen hadden. De metingen wezen andermaal uit dat het signaal op veel plaatsen in Andijk slecht is en op sommige locaties zelfs helemaal weg is. We hebben met KPN ook afgesproken dat klanten gebruik kunnen maken van de regeling het abonnementsgeld terug te krijgen of een deel daarvan.”

image
Op 36 plaatsen in Andijk zijn metingen verricht door de dorpsraad. Slechts bij een paar metingen staat de wijzer in het groene vlak; de meesten in het rode en zelfs op ‘0’


image‘Feestelijke ingebruikname’
KPN erkende later dat de informatie niet juist was en zegde toe dat de zendmast zou komen. Die werd eerder dit jaar geplaatst. “Volgens een plan van werkzaamheden zouden de zenders in april of mei geplaatst worden en nadien de zendmast in gebruik worden genomen. We hadden zelfs met de wethouder afgesproken om dat moment niet onopgemerkt aan ons voorbij te laten gaan… maar we kunnen nog steeds niet bellen om die afspraak te maken! En nu hebben we de gemeente weer gevraagd om te achterhalen wat en wanneer alles in gebruik wordt genomen. Terecht dat inwoners in Andijk bij ons aan de deur kloppen en vragen hoe het ervoor staat!”

‘Armzalige communicatie’
De dorpsraad is niet te spreken over de wijze waarop KPN met deze kwestie omgaat: “Voor een bedrijf dat zich bezighoudt met communicatie is de communicatie richting gebruikers armzalig! Dat zou vele malen beter kunnen! Nu moeten we periodiek erom bedelen om te vernemen hoe de stand van zaken is…”, aldus Van Keulen, voorzitter van de dorpsraad.

“En vergeet niet, we zijn hier al jaren mee bezig! En dat blijven we doen net zolang totdat de zendmast volledig in gebruik is genomen!”

Advertenties