Advertenties

Raadscommissie buigt zich vanavond over plannen zonnepark bedrijventerrein Andijk Zuid – en – bouw drijvend zonnepark in bassin PWN

Waterleidingbedrijf PWN heeft een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het tijdelijk plaatsen van 70.000 drijvende zonnepanelen (circa 20 hectare) in het oostelijke waterbassin aan de Dijkweg 12 te Andijk. Ook zouden er op het oostelijke dijkterrein nog eens 1344 vaste zonnepanelen worden geplaatst.

De verwachting is dat er met deze panelen stroom voor meer dan 5500 huishoudens kan worden opgewekt. Beiden leveren een bijdrage aan de landelijke en lokale doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Het college stemt hiermee in. De raad zal worden gevraagd een ‘verklaring van geen bedenkingen’ af te geven.

Zonnepark bedrijventerrein Andijk Zuid

image 

Vanavond wordt in de commissie Ruimte de bouw van een zonnepark op het bedrijventerrein Zuid aan de Gedeputeerde Laanweg behandeld door de raadscommissie Ruimte.

Voor het bedrijventerrein Andijk-Zuid is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. De commissie vindt dit een sympathiek plan en met een robuuste elzensingel goed passend in het landschap. De commissie adviseerde een dubbele verspringende elzenhaag te plaatsen voor het hek. De uitstraling blijft zo gelijk aan de aan de overkant gelegen boomgaard. Het definitieve ontwerp is hierop aangepast.

  • U kunt hier het raadsvoorstel wat in behandeling wordt genomen lezen.

image


Bouw drijvend zonnepark in bassin PWN

PWN Waterleidingbedrijf wil tijdelijk drijvende zonnepanelen plaatsen in het bassin bij Dijkweg 12 te Andijk. Van het bestaande oostelijke waterbassin wordt (in fasen) 50% bedekt met zonnepanelen. Daarnaast komen er zonnepanelen op de oostelijke dijk terrein waterwinstation Prinses Juliana. Op 15 mei 2017 hebben wij van PWN een aanvraag omgevingsvergunning voor een periode van maximaal 25 jaar ontvangen.

image

De raadscommissievergaderingen beginnen op verschillende tijden, die worden aangeven in de hiervoor genoemde agenda/ De vergaderingen zijn openbaar en kunnen worden bijgewoond. Een deel daarvan wordt ook uitgezonden via de kabel-tv en internet.

Advertenties

Eén reactie

  1. Ik hoop dat ze wel voldoen aan de regelgeving met betrekking tot de EMC richtlijn. Immers is er voor de dc bus van het systeem nog geen normen. En als ze deze panelen plaatsen dan kan dat best veel storing geven op de kortegolf banden het geen communicatie onmogelijk maakt op die banden.

    Like

Reacties zijn gesloten.