Advertenties

Vandaag de Langste Dag – en dan worden de dagen weer korter…

image
Vandaag is het de langste dag en begint de zomer! De zon ging om 05:14 uur op om vanavond om 22:07 uur weer onder te gaan, althans in onze perceptie vanuit Andijk. Da’s bij elkaar 16 uur en 53 minuten! En om 13:41 uur werd het hoogste punt bereikt door de zon! We hebben hier ook zo’n beetje de langste tijd aan zonlicht

In Denekamp (aan de Duitse grens) ligt men wat eerder op bed omdat daar de zon om 21:58 uur al ondergaat. Maar die ging daar ook eerder op, om 05:09 uur. Een dag van 16 uur en 48 minuten. Maar woon je in Dokkum of Delfzijl dan heb je daar maar liefst 17 uur daglicht!

In Maastricht gaat de zon om 05:23 op en zakt die om 21:54 achter de einder. 16 uur en 31 minuten zon maar… Dat mag ook wel want daar is het weer een stuk warmer dan bij ons in West-Friesland.

Advertenties