Advertenties

Ontdek de bijzondere wereld van de honingbij bij IVN

image_thumb[2]

Beeldend kunstenaar en imker Baldi Dekker komt zondag 25 juni naar het IVN West-Friesland om te vertellen over honingbijen. Hij zal op een leuke, interactieve manier het publiek meenemen in de wereld van de bijen. De middag is geschikt voor jong en oud en vindt plaats bij IVN beneden in het Streekbos Paviljoen.

Bezoekers kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur binnenwandelen, luisteren en vragen stellen. Bijen zijn ontzettend interessante dieren. Er valt dan ook veel over de honingbij te vertellen. Ze leveren niet alleen honing, maar ook bijenwas. Van die bijenwas werden van oudsher kaarsen gemaakt. Baldi neemt verschillende bijenwaskaarsen mee, waaronder enkele bijzondere exemplaren. Tegen een kleine vergoeding kan er een bijenwaskaars worden gekocht.

Over IVN
IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. In je tuin, op je balkon, in de buurt en verder weg. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. IVN-afdeling West-Friesland organiseert regelmatig natuuractiviteiten voor jong en oud. Meer over IVN West-Friesland leest u op http://www.ivn-westfriesland.nl

Foto werkster honingbij: Toos Brink

Advertenties