Advertenties

Gemeente Drechterland: Wethouder Vincent Reus overleden

imageOp zaterdag 10 juni is wethouder Vincent Reus (63 jaar) overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Afgelopen donderdag werd Vincent Reus met spoed naar het AMC gebracht. Zijn toestand verslechterde snel, waarna hij zaterdagmiddag is overleden.

Vincent Reus werd in 2012 wethouder in het college van B&W van Drechterland namens Gemeentebelangen Drechterland. Eerder was hij lange tijd raadslid en fractievoorzitter. Hij had onder meer de portefeuilles Financiën, Openbare Ruimte en Toerisme onder zijn hoede. Vorige week gaf hij nog het startsein voor de bouw van het middenblok op het Raadshuisplein in Hoogkarspel.

Burgemeester Michiel Pijl: “We zijn diep geraakt. Veel te jong en zo plotseling moeten we Vincent missen. Afgelopen woensdag liep hij gewoon nog over de gang in het gemeentehuis. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij zijn nabestaanden. We wensen hen de kracht toe om dit enorme verlies te verwerken. Als gemeente Drechterland verliezen we een betrokken en deskundige bestuurder met een grote dossierkennis, altijd bezig met zijn werk en de vraag wat hij als wethouder voor onze inwoners kan betekenen. Zijn nuchtere kijk op zaken en gevoel voor humor tekenden hem. Bovenal gaan we een fijne collega en een mooi mens missen.”

Op het gemeentehuis van Drechterland ligt vanaf maandagmorgen een condoléanceboek waar iedereen die daar behoefte aan heeft een boodschap kan achterlaten.

Foto Gemeente Drechterland

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s