Advertenties

Enquête Hoogheemraadschap moet meer inzicht geven over onveilige wegen in de polder Het Grootslag

DBPnuc9XYAAdnVLimage
In polder Het Grootslag, nabij Andijk in de gemeente Medemblik, zijn de afgelopen jaren een aantal verkeersongelukken gebeurd. Als wegbeheerder in deze polder wil het Hoogheemraadschap (HHNK) graag het aantal ongelukken terugdringen.

Afgelopen jaar heeft het HHNK de verkeersproblematiek onderzocht. Dit onderzoeksrapport is in april 2017 besproken met belanghebbenden. In aanvulling daarop wil het HHNK graag de mening van weggebruikers in Het Grootslag in kaart brengen.

Graag hoort het HHNK de mening van weggebruikers in Het Grootslag. Deelname aan de enquête duurt ongeveer 5 minuten. Meedoen kan tot en met 30 juni 2017.

Ga hier naar de enquête

Advertenties

Eén reactie

 1. De enquête van het Hoogheemraadschap is niet goed geschikt om de meningen te peilen en zo als basis voor mogelijke oplossingen. Zo wordt er wel gesproken over fietsstroken maar niet over de mogelijkheid om het fietspad met nu een lengte van een paar honderd meter bij de rotonde op het kruispunt van de Dijkgraaf Grootweg en de Gedeputeerde Laanweg te verlengen.
  En bij de vraag over vervoermiddelen waarvan gebruik wordt gemaakt bestaat alleen maar de mogelijkheid om 1 vervoermiddel aan te geven terwijl bijvoorbeeld veel mensen waaronder ikzelf zowel gebruikmaken van een fiets als van een auto met ieder hun eigen problematiek.
  De gedeputeerde Laanweg bevindt zich in een 60 km zone maar er wordt daar regelmatig door automobilisten harder gereden dan 60 km. Gezien de bijzondere problematiek zou een 50 km zone daar mogelijk beter op zijn plaats zijn. Dat kan gecombineerd worden met het daar af en toe neerzetten van een flitspaal of door er een bord met een smiley neer te zetten om aan te geven of men te hard rijdt en met extra surveillance door de politie. In de enquête kan alleen worden aangegeven of men een betere handhaving door de politie wil. Een betere handhaving van wat vraag ik me dan af.
  En in de enquête kan men aangeven of men kruispunten beter zichtbaar wil maken met bijvoorbeeld schermen of begroeiing. Begroeiing is juist een kernpunt van de problematiek. Zo vermindert een heg van ongeveer 5 meter hoog een goed uitzicht op het kruispunt van de Gerrit de Vriesweg en de Gedeputeerde Laanweg. En aan de niet naar de weg gerichte kant van de heg bevindt zich een grote spiegel van 2 bij 1 meter die door een deel van de weggebruikers gezien kan worden en waardoor sommigen wat afgeleid zouden kunnen worden.
  Ook bij het kruispunt van de Kadijkweg met de Gedeputeerde Laanweg speelt iets dergelijks omdat ook daar door begroeiing op een erf dichtbij een goed overzicht over het kruispunt wordt verminderd.

  James van der Gulik

  Like

Reacties zijn gesloten.