Advertenties

Tijdens Middeleeuws Festijn op 24 en 25 juni bij Kasteel Radboud: Exact na 500 jaar verschijnt Grote Pier weer voor Medemblik

image

Het is het weekeinde van 24 en 25 juni exact 500 jaar geleden dat vanuit Friesland de aanvoerders Grote Pier en Wijerd Jelckama van de huurlingenbende Arumer Zwarte Hoop kasteel Radboud en Medemblik aanvielen. Tijdens het Middeleeuws Festijn dat weekeinde bij kasteel Radboud verschijnen ze opnieuw per schip om na een salvo vanaf het IJsselmeer het kasteel in te nemen.

Kasteel Radboud en middeleeuws organisatiebureau Cranenburgh Events organiseren zaterdag 24 en 25 juni voor de derde keer dit Middeleeuws Festijn in en rond het kasteel. Op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur waant de bezoeker zich dankzij een boeiend programma in de Middeleeuwen. Het Festijn valt samen met de viering van het Beleg van Medemblik in 1517. In dat jaar werd overal in de Lage Landen gevochten, want diverse gewesten waren in opstand gekomen tegen het Habsburgse bewind. Grote Pier en Wijerd Jelckama kijken daarbij begerig naar het stadje Medemblik.

Dagprogramma

Beide dagen kunnen de bezoekers de Middeleeuwen beleven, ruiken en proeven. Naast de aanval van Grote Pier en Wijerd Jelckama is er een boogschietbaan voor toeschouwers, toont Berline roofvogels, vermaakt reiziger Aldehandt met zijn optreden het publiek en is er een ambachtelijke tingieterij. Er kan ook een bezoek worden gebracht aan het ridderkampement en de Middeleeuwse Jaermarckt. De Ridderzaal is het domein van de iets wat losgeslagen professor Bombasticus die in 1500 een medicijn tegen alle ziekten uitvindt. En hij vertelt daar over, zoals trouwens de Sprookspreker Middeleeuwse vertellingen brengt.

Het programma ziet er zaterdag 24 juni als volgt uit:

 • 10 uur Opening evenement
 • 11 uur Middeleeuwse vertelling door de Sprookspreker bij de horeca
 • 12 uur Show van Professor Bombasticus in de Ridderzaal
 • 13 uur Middeleeuwse vertelling door de Sprookspreker bij de horeca
 • 14 uur Show van Professor Bombasticus in de Ridderzaal
 • 15 uur Aanval op het kasteel door Grote Pier!
 • 16 uur Show van Professor Bombasticus in de Ridderzaal
 • 20 uur Sluiting evenement en aanvang lezingenprogramma
 • i.s.m. Westfries Genootschap en Westfries Archief.

Het programma van zondag 25 juni is als volgt:

 • 10 uur Opening evenement
 • 11 uur Middeleeuwse vertelling door de Sprookspreker bij de horeca
 • 12 uur Show van Professor Bombasticus in de Ridderzaal
 • 13 uur Middeleeuwse vertelling door de Sprookspreker bij de horeca
 • 14 uur Show van Professor Bombasticus in de Ridderzaal
 • 15 uur Aanval op het kasteel door Grote Pier!
 • 16 uur Show van Professor Bombasticus in de Ridderzaal
 • 17 uur Sluiting evenement

Foto – Tiny Brouwers – PR Cranenburgh Events

Advertenties