Advertenties

Servan Ott Fotografie: Visdief en grote stern op Texel

Servan Ott Fotografie - Natuurfotografie en Trouwfotografie-3291
De visdief onze meest algemene sternensoort wordt op de Waddeneilanden en vooral Texel als broedvogel vergezeld door de grote stern. Een maatje groter, een andere kop en snavel en vooral een heel ander geluid. Het mooie rauwe geluid wanneer je de grote stern ziet en hoort doet je meteen brengen naar een Waddeneiland. Met duizenden broeden ze met succes op de binnendijkse natuurgebieden aan de Westkant van het eiland. Een genot om te zien en te horen. Visdiefjes even sierlijk, met het bekende bidden en duiken naar vis, broedt dichtbij de grote stern maar niet op dezelfde eilanden-schelpenstrandjes, vaak vergezeld door kokmeeuwen of een klutenpaar. In juni zijn alle jongen geboren en wordt er af en aan gevlogen met vis; vooral spiering.  

Zou je willen deelnemen aan een vogelfotografie of natuurfotografie workshop?

Servan Ott Fotografie - Natuurfotografie en Trouwfotografie-3037

Advertenties