Advertenties

Workshop Zandkastelen: ‘En de kinderen scheiden mee’

image
Op 10 juni 2017 vindt de gratis workshop ‘En de kinderen scheiden mee’ plaats. Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen kunnen in deze onzekere periode een steuntje in de rug goed gebruiken. De workshop besteedt hier aandacht aan. Het is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en vindt plaats in MFA De Kreek te Zwaag.

Inhoud van de workshop

De workshop geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan. Zij leren onder andere hoe zij gevoelens ten aanzien van de scheiding bij zichzelf kunnen herkennen en deze te uiten. Voorafgaand aan de workshop vindt een aparte ouderbijeenkomst plaats. Ouders krijgen dan informatie over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Daarnaast geeft de trainer tips om op de juiste manier in gesprek te gaan met hun kind over de echtscheiding. De workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Data, tijd, locatie en kosten

  • Ouderbijeenkomst : woensdag 7 juni 2017 van 20.00 – 21.00 uur in
  • De Cogge, Akkerwinde 44, 1689 NT Zwaag
  • Workshop voor de kinderen : zaterdag 10 juni 2017 van 09.00 – 12.30 uur in
  • MFA De Kreek, Meetketting 2, 1689 XD Zwaag
  • Kosten : aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Andere data of andere bijeenkomsten/cursussen?

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.

Opvoedspreekuur voor een persoonlijk gesprek

Ouders/opvoeders die liever (eerst) een persoonlijk gesprek hebben, kunnen een afspraak maken bij het opvoedspreekuur in de buurt. Ook voor andere opvoedvragen kunnen zij hier terecht. Ouders/opvoeders kunnen bellen voor een afspraak naar 088-0100555.

Aanmelden en/of meer informatie

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m do van 08.00-15.00 uur).

Advertenties