Advertenties

Mishandeling hond | Vast ondanks mooie praatjes | Auto-inbraken Hoorn

Hoorn – Op dinsdagavond hield de politie een 27-jarige man uit Zwaag aan wegens mishandeling van zijn hond op De Huesmolen in Hoorn. De politie nam de hond in beslag.

Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie melding dat een man zijn hond aan het schoppen was. De man was vervolgens op een fiets gestapt en had het dier achter zich aan meegetrokken.

De politie trof de man in de directe omgeving. De man rook sterk naar drank en er was geen goed contact met hem te krijgen. De politie nam de man mee naar het politiebureau voor verhoor. De hond werd in beslag genomen en later in overleg met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondergebracht in een asiel op een geheime locatie.

Vast ondanks mooie praatjes

Hoorn – Op dinsdagmiddag hield de politie twee mannen aan die juist middels een babbeltruc spullen hadden weten te stelen bij een 87-jarige vrouw. De mannen zijn 29 en 38 jaar oud en beiden afkomstig uit Hoorn.

Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een woning van een zorghuis aan de Geldelozeweg. Terwijl een van de mannen aanbelde, verdween de tweede tijdelijk uit het beeld. Kort daarop zag de getuigen de mannen weer. Zij droegen spullen, die zij in de bosjes verborgen.

De politie trof de mannen, toen zij er op de fiets vandoor probeerden te gaan. De politie kon beide mannen aanhouden.

Bij onderzoek bleek dat de bewoonster op het terras achter haar woning zat toen iemand zich meldde bij de intercom. De vrouw, die slecht ter been is, liep naar de voordeur om degene die de bel had ingedrukt te woord te staan. Het ging om een man die aangaf een aantal vragen over de zorg te willen stellen. Terwijl hij de vrouw bezig hield, is de tweede verdachte vermoedelijk via de achterzijde het pand binnen geslopen. Uit de slaapkamer werden sieraden gestolen, die later terug werden gevonden in de bosjes.

Auto-inbraken Hoorn – Siriusstraat

Hoorn – In de nacht van zondag op maandag vond op de Siriusstraat, de Steenbokstraat en het Neptunushof een reeks auto-inbraken plaats. Onbekenden gingen er vandoor met de airbags van de voertuigen.

Ook werd uit een van de auto’s een navigatiesysteem ontvreemd. Opvallend is dat het in alle gevallen ging om hetzelfde type auto, namelijk een Volkswagen Polo. Bovendien was er aan de buitenzijde van de auto’s geen schade te zien. De auto-eigenaren ontdekten in de ochtend dat de spullen weg waren. In totaal ontving de politie vier aangiftes, maar het is niet uit te sluiten dat er meer auto-eigenaren slachtoffer zijn geworden van diefstal.

Iets gezien?
Heeft u iets gezien? Of heb u informatie over de dader(s)? Bel dan met ons via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, via  0800-7000.

Verdachte situatie? Bel 112!
Staat er een onbekend persoon in de auto van uw buren te gluren? Hoort u op bijzondere tijdstippen glasgerinkel buiten? Dat is verdacht! Ziet u dit soort situaties, noteer dan het signalement van de verdachten en wanneer mogelijk een kenteken. Bel daarnaast altijd direct 112. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om verdachte personen te controleren of op te pakken.

Preventietips
Op stavc.nl  (Stichting Aanpak Voertuig Criminaliteit) vindt u tips om uw auto te beveiligen tegen auto-inbraak.

Advertenties