Advertenties

Andijker ernstig gewond na ongeval in Venlo | Eén op de tien te hard

Venlo – Bij een verkeersongeval op de Richardsweg is maandagmorgen een 40-jarige man uit Andijk ernstig gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde even na 10.30 uur toen het slachtoffer achter zijn vrachtauto bij de laadruimte stond om te laden.

Toen hij een van de laaddeuren open wilde maken reed een bestelbusje tegen de openstaande laaddeur waar het slachtoffer achter stond. De hulpdiensten werden direct gealarmeerd.

Het slachtoffer is per traumahelikopter met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Eén op de tien te hard

Nibbixwoud – Op de Wijzend heeft de politie de afgelopen drie maanden tien snelheidscontroles gehouden.

Hoewel de meeste bestuurders  zich aan de snelheidslimiet houden, werden tijdens iedere controle ook tientallen hardrijders op de foto gezet. In februari bedroeg het percentage hardrijders  17,5%. Tijdens de laatste controle, op 9 mei, was het percentage gedaald tot rond de 11%. Tijdens de controles  werden hoogste snelheden gemeten van 80 tot 90 km per uur. De uitschieters  werden vooral in de avonduren, vanaf 21 uur, gemeten.  De meeste hardrijders zijn overigens te vinden tussen 16:00 en 18:00 uur.

Rustig aan in de bebouwde kom
Ook de komende tijd zal de politie regelmatig op snelheid controleren op de Wijzend. De bochten in de weg en de uitritten maken dat hardrijden hier levensgevaarlijk is. Veel bestuurders die over de Wijzend rijden, doen dit omdat de Oosteinderweg tijdelijk  is  afgesloten.  Omwonenden hebben aangeven blij te zijn met het toezicht.

Wist u dat:

  • ■ bij ongeveer één op drie dodelijke verkeersongelukken te hoge snelheid een doorslaggevende rol speelt?
  • ■ als aan overtreders wordt gevraagd waarom ze te hard reden, ze vaak niet eens weten dat ze te hard reden?
  • ■ wanneer iedereen zich aan de snelheidslimiet houdt, we in Nederland 25 tot 30% minder letselslachtoffers hebben?
  • ■ snelheidsovertredingen tot 10 à 15 km boven de limieten van 30 en 50 km per uur binnen de bebouwde kom jaarlijks circa tien voetgangers en fietsers het leven kosten?
  • ■ daar bovenop nog eens 200 mensen zwaargewond in het ziekenhuis worden opgenomen?
  • ■ bij regenachtig weer de remweg nóg een stuk langer is?
  • ■ niet iedereen daar rekening mee houdt?
  • ■ een botsing met 50 km per uur staat gelijk aan een val van drie verdiepingen van een flatgebouw (10 meter)?
Advertenties