Advertenties
  Advertenties
 • Statistieken...

  • 1,961,809 Bezoekers
 • Buienradar

 • Agenda Andijk e.o.

  • Oud papier 24 maart, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 7 april, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Oud papier 21 april, 2018: 13:30 om 13:30 – 18:00 Andijk
  • Westfriezendag 5 september, 2018: 00:00 Andijk, 1619 Andijk, Nederland Bekijk het artikel Op deze dag steken West-Friezen de vlag uit!
 • Volg de Dorpsraad Andijk op Twitter

 • Politie NH-N op Twitter

 • Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

 • VID Verkeerinfo

  Oeps: Twitter reageert niet. Wacht svp een paar minuten en ververs deze pagina.

 • NHD West-Friesland

 • Reacties…

  James van der Gulik op Wat mogen Andijkers van PvdA M…
  James van der Gulik op Wat mogen Andijkers van PvdA M…
  Ruud op Wat mogen Andijkers van D66 Me…
  James van der Gulik op Doe mee aan Stille Tocht in An…
  De Scootmobielspecia… op Wijziging cultuurbeleid gemeen…
  De Scootmobielspecia… op Hulp aan ouderen of zieken bij…
  James van der Gulik op Raadgevend referendum Wet Inli…
  Marijke Aker op Volle zaal tijdens Andijker Po…
  brianbonckaertfotogr… op Servan Ott Fotografie: Drietee…
  Andijker Nieuws Net… op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  Cees op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  E.Hoogeveen op Dorpsraad Andijk: KPN-zendmast…
  noa belle op Jongetje om het leven gekomen…
  Anita op iPhone verloren op de Dij…
  James van der Gulik op Moeten we bang zijn voor de…
 • wordpress com stats
 • Voor uw smartphone

 • APB Andijker Nieuws on Twitter Counter.com
 • West-Friesland

  Abbekerk, Andijk, Avenhorn, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bovenkarspel, De Goorn, De Weere, Enkhuizen, Grootebroek, Grosthuizen, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogkarspel, Hoogwoud, Hoorn, Lutjebroek, Medemblik, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Opmeer, Oudendijk, Spanbroek, Ursem, Venhuizen, Wervershoof, Westwoud, Wognum, Zwaag, Aartswoud, Lambertschaag, Midwoud, Oostwoud, Opperdoes, Scharwoude, Schellinkhout, Sijbekarspel, Spierdijk, Twisk, Wadway, Wijdenes, Zuidermeer, Zwaagdijk, Zwaagdijk Oost, Zwaagdijk West
 • IP address
 • Flag Counter
 • Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

  Personen en onderwerpen waarover wij de afgelopen tijd publiceerden

 • Rechten & Cookies

  © Alle rechten voorbehouden.

  Andijker Persbureau (APB) en Andijker Nieuws Net, 2009 - 2016. Nieuws van, over Andijk, over of door Andijkers en uit de (wijde) omgeving. Nieuws van alle dag.

  Cookies

  Deze website (Wordpress e.a.) gebruikt cookies voor analytische doeleinden: om het gebruik van deze website te analyseren. Er wordt bijgehouden hoeveel bezoekers deze site bezoeken en welke berichten er worden gelezen. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

  Disclaimer

 • IOITL

 • Flag Counter
 • Advertenties

‘Wethouder wil niet in gesprek met Dorpsraad Abbekerk over verplaatsbare mantelzorgwoningen’ – PvdA stelt vragen

Wognum  APB – De PvdA-fractie Medemblik heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W nu blijkt dat de wethouder niet in gesprek wil met de Dorpsraad Abbekerk over een burgerinitiatief ‘Verplaatsbare mantelzorgwoningen’.

Door een tweetal inwoners van Abbekerk, deel uitmakend van het bestuur van de Dorpsraad Abbekerk, is enkele jaren geleden een burgerinitiatief ontstaan om de komen tot de aanleg van verplaatsbare mantelzorgwoningen. Er is veel expertise opgedaan bij bouwbedrijven, gemeenten, Kenniscentrum Wonen en Zorg en er heeft vier keer een gesprek plaatsgevonden met ambtenaren van de gemeente Medemblik.

Na 3 jaar had de werkgroep de indruk niet verder te komen en verzocht om een onderhoud met de wethouder die onder andere Zorg in zijn portefeuille heeft, de heer Nederpelt. Op verschillende manieren is gepoogd om een tot een gesprek met de wethouder te komen: via het bestuurssecretariaat, via een email, via een presentatie in het gemeentehuis, niets hielp.

Volgens de informatie weigerde de wethouder contact. Hierover is de nodige irritatie ontstaan en afgelopen woensdag was de wethouder aanwezig in de vergadering van de Dorpsraad Abbekerk. De tendens van zijn opmerking was, dat er voldoende gekwalificeerde ambtenaren zijn en dat hij geen behoefte had aan een gesprek met de werkgroep.

Er is al een regionale werkgroep die zich daarmee bezig houdt en aan andere werkgroepen op dit terrein heeft de wethouder geen boodschap! Hierover ontstond bij de aanwezigen ook de nodige onvrede. De PvdA Medemblik heeft de volgende vragen ingediend:

 • Is het college inhoudelijk bekend met de initiatieven van deze lokale werkgroep, die veel kennis heeft op dit gebied?
 • Bent u van mening dat dit lokale initiatief is kan worden gezien als vorm van “Burgerparticipatie?“  Zo nee, hoe typeert u dit initiatief dan?
 • Heeft uw college als gedragslijn, dat verzoeken om een gesprek met een lid van het college vaak afgewezen kunnen worden?  Zo ja, wat is in dit geval daarvoor uw argumentatie geweest en heeft u dit als zodanig ook beargumenteerd naar de aanvrager teruggekoppeld? Zo nee, waarom is dan niet aan dit verzoek tegemoet gekomen en deelt het college daarmee dus de opvatting van wethouder Nederpelt?
 • Is het college van B&W van de gemeente Medemblik bereid ervoor te zorgen dat het gesprek tussen wethouder Nederpelt en de werkgroep Abbekerk alsnog plaatsvindt? Zo ja, op welke termijn kan dit gesprek gaan plaatsvinden? Zo nee, wat is daarvoor als College uw argumentatie?
Advertenties