Advertenties

VEILIG DE ZOMER DOOR – OOK IN ANDIJK! BUURTPREVENTIE

AVC foto 2017 04 06 008

Beste Andijkers,

De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Het is ook vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

Minder inbraken

Wij vinden het als dorpsraad belangrijk dat het aantal inbraken in ons dorp omlaag gaat en blijft. Daarom besteden wij veel aandacht aan inbraakpreventie met de boodschap ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’ en “Houd inbrekers buiten de deur!”

Tips

Wilt u de kans op een inbraak in uw woning of wijk voorkomen, volg dan deze tips op:

 • Op vakantie? Licht de buren in
  Uw vertrouwde buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en om de woning een bewoonde indruk te geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto eens op de oprit te zetten, de gordijnen af en toe te sluiten en weer te openen.
 • Dagje weg? Even weg? Doe de deur altijd op slot!
  Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan eenvoudig, zonder in te hoeven breken, uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Leg geen kostbare spullen in het zicht en sluit de deuren en ramen waar u geen zicht op heeft. Ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen, kinderen van school halen of naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen.
 • Bel 112 bij verdachte situaties
  Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of ze zien onbekende personen bij uw huis) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
 • U kunt ook lid worden van Nextdoor Andijk – Buurtpreventie
  In 2013 heeft de Dorpsraad Andijk de buurtpreventie opgericht en momenteel werken we met Nextdoor, een gratis app die je op je smartphone kunt installeren om andere dorpsbewoners te alarmeren bij verdachte situaties. Al meer dan 150 Andijkers van Oost tot West, van Noord tot Zuid zijn lid van Nextdoor Andijk. Alarmeringen vinden plaats via de SAAR-methode, een beproefde methode om politie en plaatsgenoten te waarschuwen. Deelname kost verder niets!

Wacht niet tot het te laat is. Want een goed beveiligde en afgesloten woning én het oplettende gedrag van uzelf en uw buren, zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. De erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven die door het hele land zijn gevestigd, helpen u hier graag bij.

Meer informatie

Voor informatie over veiligheidsmaatregelen zie http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners. Voor vragen over inbraakpreventieacties Andijk, kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Dorpsraad Andijk, Gerrit van Keulen Sr. dorpsraadandijk@gmail.com.

Deelnemen aan de Buurtpreventie Nextdoor Andijk volg deze link: https://nextdoor.nl/invite/xsxkujsnrmahdyjrxhda

Het bestuur van Dorpsraad Andijk wenst u een fijne vakantie!

Advertenties